Prognoza meteo, luni, 13 iulie 2020. Cum se schimbă vremea în următoarele ore. Meteorologii au emis cod galben

Iancu Andreea 13.07.2020, 10:39
Prognoza meteo, luni, 13 iulie 2020. Cum se schimbă vremea în următoarele ore. Meteorologii au emis cod galben

Specialiștii în meteorologie au emis un cod galben pentru ziua de luni, 13 iulie 2020. Astfel, câteva județe ale țării vor avea parte de o vreme schimbătoare în următoarele ore. Prognoza meteo se schimbă chiar și pe litoral.

Cum va fi vremea în următoarele ore

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben care va intra în vigoare de astăzi, 13 iulie, începând cu ora 10. De asemenea, prognoza meteo este valabilă până în jurul orei 20 a acestei zile. Astfel, potrivit ANM, fenomenele reprezentative semnalate în acest interval vor fi intensificări ale vânului.

Regiunile țării care vor fi afectate de acest cod galben sunt centrul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, precum și nord-estul Munteniei. Totodată, în aceste zone, vântul va avea intensificări semnificative. Rafalele ar putea ajunge la o viteză ce se situează în jurul valorilor de 55 și 70 km/h.

Meteorologii anunță cod galben și pe litoral Foto - Pexels
Meteorologii anunță cod galben și pe litoral
Foto – Pexels

Vremea pe litoral, la început de săptămână

Din păcate, schimbările meteo afectează și zona de litoral a țării. Astfel, în partea de nord a Dobrogei, mai exact în județul Tulcea, rafalele de vânt se vor resimți la fel ca în restul zonelor afectate de codul galben.

Turiștii aflați pe litoral ar putea resimți efectele avertizării meteorologice între orele 10:00 – 22:00, când sunt semnalate intensificări ale vântului. Astfel, rafalele de vânt ar putea ajunge la 55 și până la 70 km/h. 

Urmăriți Impact.ro și pe