Prognoza meteo, joi, 31 octombrie. Vreme deosebit de rece. Ca valori minime se vor înregistra

Diana Radu 31.10.2019, 10:32
Prognoza meteo, joi, 31 octombrie. Vreme deosebit de rece. Ca valori minime se vor înregistra

Specialiștii ANM au emis o nouă prognoză meteo pentru joi, 31 octombrie, iar potrivit acestora vremea va fi deosebit de rece în mare parte a țării. Mai exact, în sud va ploua, la munte va ninge iar în regiunile submontane va cădea lapoviță. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo ANM pentru joi, 31 octombrie

Meteorologii au anunțat că azi temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 11 grade Celsius, iar cele minime vor atinge și -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade pe litoral. De asemenea, vor apărea și precipitații sub formă de ninsoare la munte, mixte trecător îndeosebi în zonele submontane şi sub formă de ploaie în rest.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi doar izolat se pot semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, ziua, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, amplificând senzaţia de rece.

Noaptea va veni cu temperaturi prepoderent negative în nordul țării, iar în depresiunile din Carpații Orientali temperaturile vor scădea până la -5 grade Celsius. Cerul va fi mult noros și va mai ploua doar izolat. Spre dimineață se va instala din nou ceața și burnița.

Cum va fi vremea în Capitală

Și bucureștenii vor avea parte de o vreme mohorâtă și friguroasă. Temperaturile maxime nu vor depăși 7 grade Celsius, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 24 km/h, în vreme ce umiditatea va atinge pragul de 94%.

De asemenea sunt prognozate și ploi pe parcursul zilei. Însă, de mâine vremea va începe să se încălzească ușor. Astfel, vom avea parte de temperaturi maxime de 9 grade Celsius iar ploaia își va mai face apariția doar spre dimineață. Sâmbătă temperatura diurnă va crește până șa 13 grade Celsius iar cerul va fi mult mai senin, anunță specialiștii ANM.

Cum va fi vremea la munte

Prima zapada si-a facut aparitia la munte
Prima zapada si-a facut aparitia la munte

Prima zapadă de anul acesta va fi ca de obicei la munte. Deși a mai nins și la începutul toamnei, adevarata iarnă s-a instalat de marți la altitudini de peste 1.800 de metri unde se anunță lapoviță, ceață densă, dar și ninsori abundente. Vântul va sufla cu intensificări și va spulbera zăpada iar maximele termice vor fi cuprinse între 0 și 7 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge -5 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe