Prognoza meteo de la ANM, vineri, 4 octombrie. Peisaj de toamnă cu ploi și temperaturi scăzute

Redacția IMPACT 04.10.2019, 10:28
Prognoza meteo de la ANM, vineri, 4 octombrie. Peisaj de toamnă cu ploi și temperaturi scăzute

ANM a publicat prognoza pentru ziua de vineri, 4 octombrie. Peisajul este unul specific toamnei, cu ploi în majoritatea zonelor și cu temperaturi sub normalul perioadei.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au publicat prognoza pentru ziua de vineri, 4 octombrie. Vremea va fi mohorâtă, cu ploi în majoritatea zonelor și cu temperaturi sub normalul perioadei.

Vremea s-a răcit brusc, iar meteorologii susțin că va fi primul weekend de toamnă autentică.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 4 octombrie

Prognoza ANM pe următoarele două săptămâni

Temperaturile scad în toată țara în zilele ce urmează. Ziua de vineri, 4 octombrie, va fi una răcoroasă. Și la fel vor fi și zilele de weekend.

Temperaturile sunt sub normalul acestei perioade. Din cursul zilei de vineri, mercurul va începe să scadă drastic în termometre, devenind cu mult mai rece decât media climatologică a perioadei în toate zonele țării.

Precipitațiile vor veni sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sud-estul Transilvaniei. De asemenea, sunt așteptate și în zonele subcarpatice și la munte.

Temperaturile zilei urcă în jurul orelor de prânz spre 10-15 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, între 13-18 grade în Banat și Crișana și 15-20 de grade Celsius în Oltenia.

De asemenea, se anunță între 11-16 grade Celsius în Muntenia, Moldova și Drobrogea.

În București, vineri, maxima zilei va fi de doar 14 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros. Minima coboară până la 9 grade Celsius.

Vântul bate din zona de est-nord-est a teritoriului cu 9 km/h și cu rafale de 18 km/h. Sâmbătă, maxima zilei va fi de 14 grade Celsius, alături de vreme cu nori și soare.

Duminică, maxima zilei va fi de 15 garde Celsius, alături de o vreme cu nori și soare, iar minima coboară până la 6 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe