Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna noiembrie. ANM tocmai a făcut anunțul

Diana Radu 31.10.2019, 14:45
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna noiembrie. ANM tocmai a făcut anunțul

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), au emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Potrivit acestora, vremea rece pare să acapareze toate regiunile din țară. Temperaturile vor scădea brusc în perioada ce va veni iar ploile nu vor lipsi din peisaj. Însă, meteorologii au și o veste bună – vremea se va încălzi din nou spre finalul lunii, când valorile termice vor depăși media normală pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Meteorologii anunță că luna noiembrie va veni cu temperaturi scăzute, cu ninsori în zonele montane și cu precipitații mixte în zonele deluroase, în special. Informare meteorologică este valabilă până pe 1 noiembrie, ora 10:00.

Vremea se va raci semnificativ in luna noiembrie
Vremea se va raci semnificativ in luna noiembrie

„În intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece.

În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte. În dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului”, informează ANM.

Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, iar temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei, spun meteorologii. Astfel, temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 14 – 17 grade în 29 octombrie la 10 – 12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt anunțate maxime de 16 – 19 grade.

Și valorile nocturne ale temperaturii aerului vor înregistra o scădere semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 4 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4 – 8 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe