Prognoza meteo ANM 24 martie 2022. Cum va fi vremea în țară joi

Andra Daoud 24.03.2022, 08:12
Prognoza meteo ANM 24 martie 2022. Cum va fi vremea în țară joi

Ziua de joi, 24 martie, aduce vreme frumoasă, cu temperaturi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, dar și pentru perioada următoare. Ce temperaturi vor fi resimțite astăzi în marile orașe ale țării și la ce să ne aștetpăm de la zilele următoare.

Prognoza meteo ANM 24 martie 2022

După ce săptămâna a început cu temperaturi mai scăzute, s-a încălzit treptat în toată țara. Astfel că ziua de joi aduce vreme plăcută și cer senin în majoritatea regiunilor, cu șanse minime de precipitații în întreaga țară. Mercurul din termometre va urca astăzi până la 21 de grade Celsius, temperatura maximă fiind înregistrată în București, Buzău și Slatina. Vântul va sufla slab până la moderat și va avea unele intensificări în zona litoralului și în zona montană înaltă.

Pe timpul nopții temperaturile minime vor coborî până la -8 grade, pe arii restrânse își va face apariția bruma, iar în primele ore ale dimineții, în zonele joase, va fi ceață. În București, ziua de joi aduce vreme frumoasă și călduroasă. Vântul va sufla moderat, iar maxima zilei va atinge 21 de grade.

Prognoza meteo ANM 24 martie 2022. Cum va fi vremea în țară joi
În București temperaturile vor urca până la 21 de grade

Ce temperaturi se vor înregistra în celelalte orașe ale țării:

Timișoara: 21 grade Celsius
Oradea: 19 grade Celsius
Baia Mare: 16 grade Celsius
Cluj Napoca: 18 grade Celsius
Sibiu: 17 grade Celsius
Alba Iulia: 18 grade Celsius
Craiova: 21 grade Celsius
Târgu Jiu: 20 grade Celsius
Slatina: 21 grade Celsius
Suceava: 14 grade Celsius
Bacău: 18 grade Celsius
Botoșani: 16 grade Celsius
Miercurea Ciuc: 14 grade Celsius
Brașov: 14 grade Celsius
Ploiești: 20 grade Celsius
Buzău: 21 grade Celsius
Târgoviște: 20 grade Celsius
București: 21 grade Celsius
Iași: 17 grade Celsius
Galați: 19 grade Celsius
Brăila: 19 grade Celsius
Constanța: 13 grade Celsius
Tulcea: 19 grade Celsius

Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se încălzește treptat până la începutul lunii aprilie. Temperaturile cresc în majoritatea regiunilor, iar maximele care se vor înregistra în perioada următoare pot ajunge și până la 20-21 de grade Celsius în unele zone. Și minimele înregistrate în timpul nopții vor ajunge de la -2 grade la 5-6 grade cu plus.

Prognoza meteo pentru Banat

Vremea se va încălzi treptat până la finalul lunii, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade Celsius. Tendința de încălzitre se va menține și la începutul lunii aprilie, iar temperaturile vor fi asemănătoare. Minimele se vor înregistra în timpul nopții și vor urca treptat de la -2 grade (în noaptea de 22 martie) până la 5-6 grade, la începutul lui aprilie. Local se vor semnala precipitații, cantitatea acestora urmând să crească spre finalul lunii martie.

Prognoza meteo pentru Crișana

Vremea începe să se încălzească, ajungând ca până la finalul săptămânii acesteia temperaturile maxime să atingă 14-16 grade Celsius, valori apropiate de mediile anuale. Și temperaturile nocturne cresc până la începutul lunii aprilie, ajungând de la -2 grade, câte sunt în prezent, la 4-5 grade cu plus. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor crește în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Începând cu a doua jumătate a săptămânii se va încălzi, temperaturile maxime ajungând până la valori de 15 grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, în primele nopți va fi mai rece, valorile fiind negative, după care vor începe să crească, ajungând la medii de 1-2 grade spre finalul intervalului. După data de 28 martie crește și probabilitatea de precipitații.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Săptămâna a debutat cu maxime de 10 grade, dar spre finalul acesteia se va încălzi, mercurul din termometre ajungând până în jurul valorii de 16 grade. Cea mai scăzută temperatură se va înregistra în noaptea de 22 martie, urmând ca până la începutul lunii aprilie să crească de la -2 până la plus 3-4 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru Moldova

Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 17 grade, iar cele minime vor crește de la -4 până la 4 grade cu plus până la finalul intervalului. Vremea se încălzește treptat, iar trecător vor fi precipitații slabe cantitativ, mai ales după data de 28 martie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Săptămâna a început cu maxime de 8 grade, urmând ca după data de 24 martie să se încălzească, până la 14 grade. A doua săptămână aduce maxime între 12 și 14 grade, fără variații prea mari de la o zi la alta. Până la finalul intervalului, temperaturile minime vor fi de 6 grade, față de -2, în prima dimineață. După 28 martie, cresc șansele de precipitații.

Prognoza meteo în Muntenia și Oltenia

Media temperaturilor va crește de la 10 grade, în prima zi, până la 18-19 grade. Minimele de -4 grade, înregistrate în prima dimineață a intervalului, cresc și ele treptat, până la 5-6 grade. Probabilitatea de precipitații va crește după data de 27 martie în ambele regiuni.

Urmăriți Impact.ro și pe