Produsul din Lidl, Kaufland și Auchan care se scumpește. Foarte mulți români îl consumă

Corina Oprea 06.06.2023, 12:11
Produsul din Lidl, Kaufland și Auchan care se scumpește. Foarte mulți români îl consumă

Vești rele pentru români! În contextul în care au avut loc mai multe scumpiri în ultima perioadă, se pare că lucrurile nu revin la normal de acum înainte! Un produs extrem de consumat, care se găsește în toate magazinele, va avea parte de o majorare semnificativă! Prețurile la rafturi vor crește radical, vezi despre ce este vorba!

Se scumpește cel mai consumat aliment

Lovitură grea pentru români, după ce unul dintre cele mai consumate alimente a suferit majorări de preț. Un produs aflat zilnic pe mesele românilor se scumpeşte, după ce Ucraina a interzis exporturile până în toamnă, ceea ce va avea urmări serioase asupra tuturor.

Mai exact, este vorba despre zahăr, care în ultimul timp oricum a fost un subiect de discuție extrem de important. România nu va mai putea importa zahăr până la data de 15 Septembrie, ceea ce reprezintă cu adevărat o lovitură grea. Țara noastră este cel mai mare importator de zahăr din lume, ceea ce înseamnă că pierderile vor fi substanțiale după prelungirea restricțiilor privind importurile de cereale

„A apărut deja Regulamentul Uniunii Europene în Jurnalul Oficial. Restricţiile pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui din Ucraina se prelungesc până pe data 15 septembrie. Se dovedeşte faptul că am avut constanţă, am reuşit să transmitem informaţiile necesare, iar Comisia Europeană a înţeles greutăţile cu care se confruntă fermierii şi a decis asupra acestui aspect, având în vedere că în scurt timp intrăm la recoltat şi trebuie să avem spaţiile libere, dar şi posibilitatea de a valorifica producţia atât intern cât şi extern”, a precizat Petre Daea.


Din luna octombrie 2022 şi până în aprilie anil acesta, România a importat aproape 85.000 de tone de zahăr. Conform procesatorilor, această cantitate reprezintă o treime din importurile totale ale Uniunii Europene, semn că România este client fidel.

Procesatorii spun că situația este una extrem de dificilă pentru noi, mai ales dacă va persista luni întregi. Dacă până în Septembrie nu vom mai importa nimic, înseamnă că prețurile vor creste semnificativ. Astfel, în toate magazinele din România precum Lidl, Carrefour sau Kaufland, tariful pentru un kilogram se va schimba radical.

Conform ultimelor date ale INS, prețul zahărului a crescut, încă de săptămâna trecută, cu 100 de euro pe tonă faţă de luna aprilie. Vestea cea mai rea este că, în ultimul an, mai ales de când a început războiul în Ucraina, s-a remarcat o majorare de peste 60 de procente, scrie Antena 3 CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe