Produs retras de urgență din magazinele Lidl. Ce au descoperit inspectorii ANPC

Anca Manolica 06.10.2022, 08:45
Produs retras de urgență din magazinele Lidl. Ce au descoperit inspectorii ANPC

S-a dat alarma în lanțul de magazine Lidl, după ce s-a descoperit un produs neconform la raft. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis oprirea definitivă a acestuia și sfătuiește clienții să nu îl mai consume. Află în rândurile de mai jos despre ce produs este vorba.

Produs retras de la vânzare din lanțul de magazine Lidl

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis oprirea definitivă de la vânzare a unui lot de produse din Lidl. Este vorba despre o marcă de oțet, care, în urma analizelor, s-a descoperit că acesta conține acid acetic și apă, și nu provine din vin, așa cum era prezentat.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în urma unor verificări care au avut loc în urmă cu circa trei luni în unul dintre cele mai importante lanțuri de supermarketuri ce activează în ţara noastră, au fost prelevate probe din produsul „Oțet din Vin Seineana”, Lot 1/ 17.05.2022, pentru a se determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs.

Acidul acetic este un acid slab, cel mai simplu acid din clasa acizilor carboxilici, având formula brută C2H4O2 și formula chimică CH3-COOH.

Citește și Alertă alimentară în magazinele Lidl. Toți clienții trebuie să afle. Un produs apreciat de români a fost retras de la vânzare!

Un lot de sticle de Oțet din Vin Seineana a fost retras din magazinele Lidl / foto: alba24.ro
Un lot de sticle de Oțet din Vin Seineana a fost retras din magazinele Lidl / foto: alba24.ro

Ce au descoperit specialiștii

În urma analizelor de laborator, s-a descoperit că oțetul nu provine din vin, așa cum este specificat pe etichetă.

„În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”, a transmis ANPC.

Așadar, comisarii ANPC au ajuns de la decizia de oprire temporară de la comercializare la cea de oprire definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a lotului de sticle oțet.

Președintele instituției, Horia Constantinescu, a explicat că inspectorii care au aplicat aceste măsuri drastice fac parte, de fapt, din aceeași tabără cu operatorii economici. Iar scopul lor este acela de a mulțimi clienții, motiv pentru care trebuie întotdeauna avută în vedere comercializarea unor produse de calitate.

„Am convingerea că, până la urmă, toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără. Vrem consumatorii mulțumiți, la adăpost de orice pericol și încrezători în produsele și serviciile puse pe piață.

Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedește a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toți furnizorii trebuie auditați și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a spus acesta.

Citește și Produs alimentar periculos, retras de pe rafturile Kaufland și Carrefour. Românii trebuie să îl returneze urgent în magazine!

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...