Procurorii i-au deschis dosar penal lui George Simion, după agresarea lui Virgil Popescu în Parlament. Liderul AUR, acuzat de ultraj și tulburarea liniștii publice

Gabriela del Pupo 08.02.2022, 13:10
Procurorii i-au deschis dosar penal lui George Simion, după agresarea lui Virgil Popescu în Parlament. Liderul AUR, acuzat de ultraj și tulburarea liniștii publice

Gestul lui George Simion de ieri nu rămâne fără consecințe. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a deschis liderului AUR dosar penal pentru ultraj, potrivit unui comunicat de presă. George Simion este acuzat de ultraj după agresiunea față de Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a fost apostrofat de liderul AUR chiar la tribuna Parlamentului unde își susținea discursul în care dădea răspuns acuzațiilor din moțiunea simplă depusă de USR.

Procurorii s-au autosesizat

Imaginile apărute în spațiul media au fost suficiente pentru ca procurorii să se autosesizeze în acest caz și să dechidă dosar penal pentru tulburarea ordinii publice și ultraj.

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta” se arată în comunicatul procurorilor, conform g4 media.

Motivul pentru care George Simion l-a atacat pe Virgil Popescu
Motivul pentru care George Simion l-a atacat pe Virgil Popescu

Acuzații grave chiar în plenul Parlamentului

Liderul AUR, George Simion, l-a agresat pe Virgil Popescu în timp ce acesta vorbea, luni, de la plenul Parlamentului, în timpul moțiunii simple depusă de USR. Simion i-a strigat lui Popescu că este „un hoț” în timp ce ministrul Energiei îi spunea că este „un prost”.

Situația a fost soluționată după ce președintele de ședință a chemat chestorii.

„Domnule președinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri.” a spus Virgil Popescu în timpul incidentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...