Primul lanț de magazine din România care ia măsuri împotriva freneziei cumpărăturilor și raționalizează anumite produse: „Maximum șase pe fiecare bon”

Raluca Juncu 17.03.2020, 13:27
Primul lanț de magazine din România care ia măsuri împotriva freneziei cumpărăturilor și raționalizează anumite produse:  „Maximum șase pe fiecare bon”

O companie de retail din România a lansat un anunț pentru clienți, pe fondul dezechilibrelor create de gradul mare de achiziții a alimentelor.

Ce spune un lanț de supermarketuri despre cumpărăturile în număr mare din ultimele zile

Profi România a afișat un anunț la intrarea în fiecare unitate în care îndeamnă cumpărătorii să fie cumpătați atunci când își achiziționează produsele. Totodată, pentru alimente precum zahăr, ulei, făină, mălai, clienții pot achiziționa doar 6 bucăți pe fiecare bon fiscal.

Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

„Din dorinţa de a asigura produse de bază tuturor clienţilor noştri, limităm achiziţia următoarelor alimente la 6 bucăţi pe fiecare bon fiscal: zahăr, ulei, făină şi mălai. Îndemnăm totodată clienţii să fie cumpătaţi şi solidari cu semenii lor”, scrie în anunțul transmis de reprezentanții companiei.

Rețeaua Profi a mai transmis, în urmă cu câteva zile că magazinele în care ajung clienții sunt igienizate, iar în ceea ce privește stocurile, acestea sunt refăcute în permanență, mai ales la cele mai solicitate produse.

Reacția Asociației Marilor Rețele Comerciale (AMRCR)

Totodată, și alți jucători mondiali dinindustria de retail, cu subsidiare în România, îndeamnă românii să recurgă la cumpătare și la solidaritate față de semeni atunci când vin la cumpărături.

Duminică, AMRCR lansa un anunț prin care recomanda chibzuință în achiziționarea alimentelor necesare și îi asigură pe români că supermarketurile din România dețin stocurile necesare pentru a acoperi cererile.

„Ştim că mulţi dintre voi sunt preocupaţi în legatură cu efectele răspândirii Coronavirusului (Covid-19). Vă înţelegem şi vă împărtăşim îngrijorările şi vă anunţăm că facem tot ce putem pentru ca voi şi familiile voastre să aveţi alimentele şi produsele esenţiale de care aveţi nevoie (…)

Vă rugăm să fiţi cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpăraţi. Înţelegem frământările voastre, dar a cumpăra mai mult decât ai nevoie poate însemna uneori să îi laşi pe ceilalţi fără produsele de care şi ei au nevoie. Există cantităţi şi stocuri pentru toţi, dacă suntem solidari şi ne gândim şi la nevoile tuturor”, se arată în informarea organizației.

Urmăriți Impact.ro și pe