Primul caz de coronavirus în România. Reuniune de urgență la MAI. VIDEO

Raluca Juncu 26.02.2020, 23:35
Primul caz de coronavirus în România. Reuniune de urgență la MAI. VIDEO

În România a fost confirmat, miercuri seară primul caz de coronavirus. Este vorba despre una din persoanele din județul Gorj, din cele care au intrat în contact cu italianul care a tranzitat săptămâna trecută România.

Primul român infectat cu coronavirus. Unde se află

Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, Secretari de stat în Ministerul Sănătăţii au confirmat oficial informația.

„Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, au transmis oficialii. Persoana despre care se știe acum că a fost infectată cu coronavirus nu avea simptome, dar era izolată la domiciliu.

În instituțiile sanitare în care pot să ajungă bolnavii infectați cu coronavirus există deocamdată 49 de paturi.

Reuniune de urgență la Ministerul Sănătății

În jurul orei 23:00, Victor Costache, Ministrul Sănătății, alături de Șeful DSU, Raed Arafat au participat la o conferință de presă.
„Confirmăm oficial că avem primul caz de coronavirus, este vorba despre bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj (…). Starea bolnavului este bună, nu manifestă simptome, nu trebuie să ne alarmam. Este vorba desrep o persoană asimptomatică
Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă şi vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a transmis miercuri seara, Victor Costache, Ministrul Sănătății.

„Pacientul este într-o stare bună în acest moment, nu prezintă febră, nu prezintă tuse, la acest moment Acestea sunt informațiile pe care le avem. El va fi transportat la spital în această seară de un
echipaj de la ISU Dolj care vor prelua pacientul de la domiciuliu până la Spitalul Matei Balș.
În casa respectivă mai sunt alte șapte persoane care au fost testate negativ, însă având în vedere că celelalte persoane au fost în contact direct, vor rămâne toți acasă, în cele 14 zile de carantină.
Transportul se va face în condiții de siguranță, nu în regim de urgență”, a spus Raed Arafat.
Urmăriți Impact.ro și pe