Primarul Sectorului 6 lămurește situația cu Nicușor Dan. Ce spune Ciprian Ciucu despre retragerea sprijinului pentru edilul Capitalei

Beatrice Dumitru 22.09.2022, 16:54
Primarul Sectorului 6 lămurește situația cu Nicușor Dan. Ce spune Ciprian Ciucu despre retragerea sprijinului pentru edilul Capitalei

Primarul Sectorului 6 și șeful PNL București, Ciprian Ciucu, l-a criticat de mai multe ori pe primarul general al Capitalei Nicușor Dan pentru lipsa de reacție în diferite chestiuni sau pentru comunicarea deficitară în spațiul public. Referitor la retragerea sprijinului politic al PNL pentru edilul Capitalei, Ciprian Ciucu a lămurit situația.

Ciprian Ciucu, despre situația lui Nicușor Dan

După apariția zvonurilor potrivit cărora liderii de vârf ai PNL i-au cerut șefului organizației București, Ciprian Ciucu, să îi retragă sprijinul politic primarului general, Nicușor Dan, edilul Sectorului 6 lămurește situația.

Ciprian Ciucu a precizat că nu au venit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan în Consiliul General și nu există o intenție în acest sens la nivelul organizației PNL București, pe care el o reprezintă.

Primarul Sectorului 6 lămurește situația cu Nicușor Dan. Ce spune Ciprian Ciucu despre retragerea sprijinului pentru edilul Capitalei
Nicușor Dan vrea un nou mandat de primar general.

În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate: să gândească și să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să inițieze reforme, să administreze serviciile publice.

În cel de-al doilea rând, nu poți lăsa un oraș precum Bucureștiul fără o majoritate în Consiliul General. Vă reamintesc, PNL are în acest moment o majoritate cu USR în Consiliul General. Nu au existat solicitări de la nivel național pentru a schimba majoritatea cu USR de la nivelul Consiliului General”, a precizat Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

„Acum, mergem mai departe!”

Dacă PNL ar retrage sprijinul politic pentru Nicușor Dan, care se sprijină pe o majoritate formată din PNL și USR, proiectele acestuia s-ar bloca complet. Primarul general al Capitalei nu poate trece nici un proiect major fără votul Consiliului General. De asemenea, fără susținerea PNL șansele lui Nicușor Dan pentru al doilea mandat de primar general ar scădea foarte mult.
„Referitor la retragerea sprijinului politic, dacă vom lua o asemenea decizie, o veți auzi de la mine, direct, clar, argumentat. Acum, mergem mai departe! Avem prea multă treabă de făcut și ar trebui să alocăm cu toții mai mult timp administrației și mai puțin politicii. Mai sunt doi ani până la alegeri, vom avea timp și de politică. Acum, la treabă!”, a mai scris primarul Sectorului 6.
Nicușor Dan a câștigat alegerile locale din 2020 în urma unei alianțe între PNL și USR. La ânceputul lunii septembrie, edilul Capitalei a anunțat că vrea un nou mandat, argumentând că a scos Primăria Capitalei din falimentul în care o adusese Gabriela Firea.
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...