Primarul din Sângeorz Băi, lăsat fără mandat, după ce și-a umilit fiica de 14 ani. Cine îi va prelua atribuțiile

Iancu Andreea 14.10.2020, 18:15
Primarul din Sângeorz Băi, lăsat fără mandat, după ce și-a umilit fiica de 14 ani. Cine îi va prelua atribuțiile

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi, a rămas fără mandat, după ce și-a umilit fiica în vârstă de 14 ani. Astfel, prefectul de Bistrița-Năsăud a semnat astăzi, 14 octombrie, ordinul prin care edilul își încheie atribuțiile de primar al orașului-stațiune Sângeorz-Băi.

Primarul din Sângeorz Băi, fără mandat după ce și-a umilit fiica de 14 ani

Mandatul lui Traian Ogâgău a încetat miercuri, după ce prefectul de Bistrița a semnat un ordin, ca urmare a condamnării fostului edil la un an de închisoare cu suspendare pentru refuzul prelevării unor probe biologice. Bărbatul a fost prins de către polițiști conducând sub influența alcoolului.

“Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei. Viceprimarul orașului Sângeorz-Băi va prelua atribuțiile primarului”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, potrivit TimpOnline.ro.

De asemenea, tot pe numele primarului din Sângeorz Băi a fost deschis un dosar penal după ce și-a umilit fiica de 14 ani. Ogâgău a filmat-o pe minoră în timp ce o pedepsea ținând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului.

În ciuda acestor infracțiuni de care Traian Ogâgău se face vinovat, ordinul vizează mandatul primarului din perioada 2016-2020, potrivit avocatului George Gaftone. De altfel, cel care va prelua atribuțiile fostului edil va fi viceprimarul orașului Sângeorz Băi.

Traian Ogâgău s-a ales cu dosar penal după ce și-a umilit fiica de 14 ani
Traian Ogâgău s-a ales cu dosar penal după ce și-a umilit fiica de 14 ani

Cum a reacționat Traian Ogâgău după vestea pierderii mandatului

Pe de altă parte, fostul primar din Sângeorz Băi a câștigat un nou mandat în urma alegerilor locale din 27 septembrie, însă Judecătoria Năsăud urmează să decidă dacă va fi sau nu validat în funcție. Instanța va trebui să țină cont de condamnarea sa penală.

În cazul în care edilul nu va fi validat, Guvernul, pe baza solicitării prefectului, stabilește data noilor alegeri pentru ocuparea funcției de primar. Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la data invalidării sau, după caz, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, conform hotnews.ro.

Totuși, Traian Ogâgău a transmis un mesaj către susținătorii săi, îndemnând la calm și apreciând susținerea primită din partea alegătorilor săi.

“Ținând cont de evenimentele din ultimele zile, aud că intenționați să faceți o adunare mâine seară pentru susținerea mea. Vreau să fac apel la calm și răbdare, până la finalizarea demersurilor legale. Consider că nu este cazul și nici momentul pentru așa ceva și să avem încredere în bunul Dumnezeu și în justiție dragii mei, până la capăt! Am trecut noi prin și mai grele momente dar împreună am reușit întotdeauna. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și implicare!”, a scris pe Facebook Ogâgău.