BREAKING

Primăria Sectorului 6 vine cu date revoltătoare: „Din cele 83 de sesizări trimise către ASPA pentru ridicarea câinilor identificați, prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele”

Gabriela del Pupo 24.01.2023, 15:44
Primăria Sectorului 6 vine cu date revoltătoare: „Din cele 83 de sesizări trimise către ASPA pentru ridicarea câinilor identificați, prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele”

Vina în cazul tragediei de la Lacul Morii, în care o femeie a fost ucisă după ce a fost atacată în câmp de câini, este în continuare pasată de la o autoritate la alta. Primăria Sectorului 6 vine cu noi date privind responsabilitatea ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) de a răspunde prompt la sesizările cetățenilor care apelează la această instituție pentru că se simt în pericol. La nivelul Capitalei majoritatea acestor sesizări nu își găsesc răspuns iar dacă angajații ASPA se deplasează la fața locului, în cele câteva ore petrecute pe teren, nu reușesc să captureze câinii care reprezentau sursa amenințării.

„Astăzi, la locul tragediei, la ora 9.00, pe câmp erau încă maidanezi”

Nu este de altfel prima acuzație pe care Primăria Sectorului 6 o aduce ASPA. Reprezentanții primăriei spuneau că duminică noapte au anunțat ASPA despre o haită de câini pe digul Lacului Morii şi la baza acestuia, iar un echipaj ar fi ajuns în zonă după șapte ore. De asemenea și la sesizările făcute de Poliția Locală a sectorului ASPA ar fi ajuns și după 3 zile pentru a verifica sesizările.

„Potrivit raportul Poliției Locale Sector 6, de la începutul anului și până în prezent, din cele 83 de sesizări trimise către ASPA pentru ridicarea câinilor identificați, prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele. Astăzi, la locul tragediei, la ora 9.00, pe câmp erau încă maidanezi. Polițiștii locali Sector 6 i-au fotografiat și au sesizat ASPA prin dispecerat.

Între timp, doar unul a fost capturat de către prinzători. Zilele trecute au fost prinși alți 5, conform monitorizării PLS6. Din 2019, ASPA avea doi ani să organizeze Recensământul câinilor fără stăpân și era obligatoriu să fie gata în doi ani, adică în 2022, potrivit HCGMB.” transmit reprezentanții primăriei.

Am atașat acestui comunicat și lista de sesizări transmisă de primărie ASPA 2023 actualizat 22.01.2023

„Erau câini ieşiţi din curţi, lăsaţi liberi pe stradă”

Pe de altă parte reprezentanţii ASPA au anunțat că au capturat, duminică, în zona Lacul Morii, 12 câini şi doi pui. Reprezentanţii ASPA au precizat, pe Facebook, că animalele nu au microcip, au fost cazate la adăpostul ASPA Bragadiru, iar patru dintre acestea fac parte din grupul celor identificate pe câmp, fiind tranchilizate de la distanţă, relatează Agerpres. Acestora le-au fost prelevate probe de către poliţişti, pentru a se stabili dacă sunt cei care au ucis o femeie în zona Lacul Morii.

Și alți câini, printre care şi un metis de amstaff, au fost ridicaţi de pe străzile adiacente câmpului, respectiv Drumul la Roşu, Calea Giuleşti şi strada Fântâna Domnească pentru că erau câini ieşiţi din curţi, lăsaţi liberi pe stradă, reprezentanții ASPA au spus că vor sesiza Poliţia. În 2022 ASPA ar fi capturat de pe raza Municipiului Bucureşti aproximativ 1.700 de câini.

„Recensământul va fi realizat începând cu anul 2020”

De asemenea ASPA s-a angajat că realizeze și un recensământ, care nu a mai fost realizat, deși fusese votat în Consiliul General al Primăriei Capitalei. Conform hotărârii recensământul trebuia să fie realizat până la finele anului trecut, însă nici vorbă de un asemenea demers.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...