Primăria Iași se alătură protestului „15 minute”. Ce pregătește edilul Mihai Chirica

Alexandru Ioanid 12.03.2019, 08:44
Primăria Iași se alătură protestului „15 minute”. Ce pregătește edilul Mihai Chirica

Campania „România vrea autostrăzi” ia amploare. Și, ce e surprinzător, au curaj să se alăture și instituțiile publice, nu numai privații.

Pe primarul Mihai Chirica, de la Iași, îl știi probabil drept omul care l-a contestat public pe Liviu Dragnea în repetate rânduri. A fost și motivul pentru care, ulterior, a fost dat afară din organizația județeană a partidului.

Acum, edilul susține că vrea să se alăture protestului „15 minute”. Potrivit Digi FM, pe 15 martie, activitatea Primăriei va fi oprită pentru un sfert de oră.

„Eu voi fi primul dintre cei care vor opri activitatea pentru că trebuie să atragem atenția asupra necesității construirii de autostrăzi. Așa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importantă, Autostrada Moldova, ci toată țara are nevoie de rețea de autostrazi, pentru că avem nevoie să ne dezvoltăm în primul rând. Ecoul nu cred că va fi de o rezonanță mare pentru că despre această necesitate se vorbește de prea multă vreme. Probabil, s-a erodat în mintea celor care trebuie să decidă acest subiect, dar, cel puțin, vom reuși să atragem atenția Comisiei Europene că a devenit o problemă națională lipsa autostrăzilor și că ar trebui să abordăm următoarea etapă de finanțare europeană într-un mod mult mai responsabil”.

Mihai Chirica, primar Iași

Primarul Iașului vrea, de fapt, să tragă un semnal de alarmă. Le cere și colegilor săi din țară să facă același lucru.

„Nu numai că-i îndemn, îi și rog, în același timp, să facă acest lucru nu pentru faptul că vrem să dăm în cap unei formațiuni sau alteia politice, pentru că lipsa autostrăzilor se perpetuează de ani de zile. Trebuie să facem mai mult (…) Ieșirea în stradă este o soluție pentru că, până la urmă, frica față de mișcările de masă va determina o altă abordare.Să nu uităm că avem o experiență din acest punct de vedere – Revoluția din 1989, când mișcările de masă, cele reale, cele pornite din necesitatea reformării acestui popor au fost cele care au schimbat și nu dorința celor care dețineau frâiele în subteran”.

Mihai Chirica, primar Iași

Campania „România vrea autostrăzi” a fost pornită de un om de afaceri din Suceava. El este cel care a construit primul metru de autostradă, în mod simbolic, și a îndemnat la un protest național pe 15 martie.

Urmăriți Impact.ro și pe