Primăria Capitalei va deconta ochelarii de vedere pentru copii și adolescenți. Care e suma maximă disponibilă

Mirabela Năstase 08.02.2020, 12:14
Primăria Capitalei va deconta ochelarii de vedere pentru copii și adolescenți. Care e suma maximă disponibilă

Primarul Gabriela Firea anunță un proiect pentru copiii și tinerii din Capitală. Astfel, acestora le va fi decontată contravaloarea unei perechi de ochelari, în limita sumei de 500 de lei. Prin urmare, 4000 de copii vor fi beneficiarii acestui proiect, bugetul fiind de peste 2 milioane de lei.

Primăria Capitalei va deconta ochelarii de vedere pentru copii și adolescenți

Primarul Gabriela Firea anunță un nou proiect pentru copiii și tinerii din București. Proiectul se numește „Clar pentru copii” și este unul dedicat copiilor din Capitală. Primăria Capitalei urmează a deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita disponibilă de 500 de lei.

”M-am întâlnit cu directorii Administrației spitalelor și serviciilor medicale, pentru a stabili detaliile acestui proiect”, a anunţat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Primăria Capitalei iniţiază acest proiect pentru copii pentru ameliorarea sau remedierea problemelor oftalmologice. Proiectul prevede decontarea contravalorii unei perechi de ochelari, în limita disponibilă de 500 de lei. Proiectul urmează a fi supus dezbaterii Consiliului General în sedinţa ordinară din luna februarie, mai anunţă primarul Capitalei. Beneficiarii aacestui proiect vor fi copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au recomandare de la medicul specialist.

Când se va derula proiectul

„Sprijinul financiar se va acordă o singură dată și va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziționați, dovedită prin documente justificative, este mai mică de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv sumă respectivă. Dacă valoarea depăseste 500 de lei, se va deconta sumă maximă de 500 de lei” , a mai scris Gabriela Firea. Proiectul urmează a se derula în perioada 2020-2021, adresându-se unui număr total de 4000 de beneficiari. Mai menționăm faptul că bugetul multianual al proiectului este de 2.013.300 lei.

Gabriela Firea s-a născut la data de 13 iulie 1972, în Bacău. Aceasta este om politic, membru al Partidului Social Democrat, aleasă Primar general al Municipiului București la alegerile din 5 iunie 2016. De asemenea, în cariera sa politică a mai ocupat și alte funcții: consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu (ianuarie 1999), purtător de cuvânt și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu (februarie-decembrie 1999).

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe