Cine l-a lăsat, de fapt, fără bani pe primarul din Mehedinți. Autorul jafului a recunoscut în fața polițiștilor

Iancu Andreea 02.06.2022, 15:53
Cine l-a lăsat, de fapt, fără bani pe primarul din Mehedinți. Autorul jafului a recunoscut în fața polițiștilor

Un primar din județul Mehedinți s-a trezit fără 100.000 de euro, bani pe care îi ținea în casă. Edilul a fost prădat de hoți în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se afla la un botez. Totuși, locuința nu era complet nesupravegheată, în interior aflându-se copiii primarului, care se uitau la televizor în momentul spargerii. Hoții au reușit totuși să plece cu suma impresionantă de bani fără să îi alerteze pe minori.

A fost identificat autorul jafului de 100.000 de euro

Update 2 iunie 2022. Poliția l-a identificat pe autorul jafului de sâmbătă noapte, din comuna Dîrvari, județul Mehedinți. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 31 de ani, care susține că nu a operat singur, ci ar fi fost ajutat de fiica primarului, care se afla în casă în noaptea furtului.

În momentul în care a fost chemat la declarații, bărbatul care a sustras cei 100.000 de euro din casa primarului Ionuț Gîrcă, în timp ce acesta se afla la un botez, a spus că fiica acestuia, în vârstă de 21 de ani, ar fi fost cea care i-a dat banii. Oamenii legii l-au dus la audieri și, cel mai probabil, urmează să fie arestat preventiv, cu atât mai mult cu cât este cunoscut în zonă și pentru alte furturi și nu ar fi la prima abatere.

Știrea inițială:

Scenariul demn de un film de acțiune a avut loc în comuna Dârvari din județul Mehedinți, unde primarul localității s-a trezit în urmă cu o zi fără banii din casă. Edilul a fost prădat de hoți, care l-au lăsat fără 100.000 de euro în timp ce el se afla la un botez. Primarul îi lăsase însă pe copiii săi acasă, iar aceștia nici măcar nu și-au dat seama că în locuința lor a pătruns cineva.

Primarul Ionuț Gîrgă a povestit pentru Antena 3 că nu obișnuia să țină bani în casă, însă tocmai vânduse niște utilaje și strângea bani pentru a cumpăra o combină agricolă. De asemenea, edilul a precizat că nu aducea în mod normal persoane străine în casă și nici nu bănuiește că cineva ar fi dorit să îi facă rău.

„Am vândut niște utilaje mai vechi, eu lucrez niște terenuri, și urmă să îmi achiziționez o combină agricolă. Am scos niște bani. Nu țineam ascunși, îi țineam în casă. La mine în casă nu intrau persoane străine”, a declarat edilul.

Primar din Mehedinți, lăsat fără 100.000 de euro din casă, deși copiii edilului erau înăuntru
Hoții au plecat cu 100.000 de euro din casa edilului

A rămas uimit că hoții au furat din casă, în timp ce copiii primarului se aflau înăuntru

Aflându-se la un botez, primarul a constatat că a fost jefuit după ce a ajuns acasă. Acesta a văzut ușa deschisă și câteva urme care semnalau furtul. Edilul s-a arătat îngrijorat că hoții au prădat casa sa în timp ce copiii săi minori se aflau în una dintre camere, uitându-se la televizor. Cei mici nu au remarcat însă niciun semn care să le atragă atenția.

„Am văzut ușa deschisă, urme și am constatat jaful. Nu s-au mai întâmplat spargeri în ultimul timp. Problema cea mai gravă este că copiii mei minori erau în casă. Hoții s-au dus până la ușa lor, pe urme, au văzut că priveau la televizor. S-au mutat în celelalte camere, au răsturnat pe acolo”, a mai spus primarul.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt calificat

Autoritățile au luat act de sesizarea primarului și au decis să înceapă verificările, deschizând totodată un dosar penal pentru furt calificat.

„La data de 29 mai a.c., ora 2.55, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, a fost sesizat prin SNUAU 112 de un bărbat de 42 de ani, despre faptul că persoane necunoscute au sustras din locuința sa o sumă de bani. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că imobilul persoanei vătămate se compune din două case de locuit, situate în aceeași curte, ale căror uși de acces și ferestre nu prezentau urme de forțare”, a transmis IPJ Mehedinți.

Edilul susținea că nu au mai existat astfel de incidente de foarte multă vreme în acea zonă.

Urmăriți Impact.ro și pe