Prima țară din lume care conduce la numărul de vaccinați Covid. 99% din populație, imunizată

Cătălina Burghelea 15.10.2021, 07:29
Prima țară din lume care conduce la numărul de vaccinați Covid. 99% din populație, imunizată

O țară cu 10 milioane de locuitori conduce detașat în topul cu cei mai mulți vaccinați anti-Covid. Aproape 100% din populație este imunizată împotrivat noului coronavirus. Autoritățile laudă determinarea oamenilor de a reveni cât mai repede la normal, în condițiile în care alte țări sunt în pragul colapsului din cauza numărului mare de infectări.

Țara care se află pe primul loc în lume la numărul de vaccinați Covid

Palau, o mică țară din Pacific, are cel mai mare procent de persoane vaccinate împotriva Covid-19, cu peste 99% din populație pe deplin protejată, a declarat Crucea Roșie. Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a dezvăluit că 99% din populația Palau, cu vârsta de peste 12 ani, a primit ambele doze de vaccin Covid-19.

Organizația a citat cifrele guvernului Palau care arată că 16.152 de persoane din populația sa de aproximativ 18.000 sunt vaccinate.

“Este important să sărbătorim succesul ratei ridicate de vaccinare în multe țări din Pacific, inclusiv în Palau, Fiji și Insulele Cook”, a declarat Katie Greenwood, șeful biroului IFRC din Pacific.

Este esențială grăbirea vaccinării populației

Cu toate acestea, Greenwood a adăugat că este „esențial să încercăm să vaccinăm pe toată lumea înainte de sezonul ciclonului, care amenință să afecteze casele și infrastructura”.

Potrivit Institutului Național de Cercetări pentru Apă și Atmosferă din Noua Zeelandă, între noiembrie și aprilie 2022 ar putea exista până la 12 cicloni tropicali în sud-vestul Pacificului.

Valeriu Gheorghita anunta un nou maraton de vaccinare. Cand va avea loc

Palau este peste Portugalia

Crucea Roșie a declarat că Palau, un arhipelag de 500 de insule din vestul Oceanului Pacific, se află în „top” și înaintea unor țări precum Portugalia, care a fost numită una dintre cele mai vaccinate țări din lume, când 80% din 10 milioane de persoane au fost complet imunizate în septembrie.

Federația a mai spus că alte națiuni din Pacific conduc lumea în ceea ce privește ratele de vaccinare, pe baza numărului de locuitori. Insulele Cook, cu o populație de 17.000, au avut 96% din populația eligibilă complet vaccinată împotriva Covid-19 și Fiji, care are 896.000 de locuitori, a vaccinat pentru 96% din populație.

Mai mult de 99% din populație este imunizată

Micuța țară Palau, din Pacific, a devenit cea mai vaccinată națiune din lume, cu mai mult de 99% din populație protejată complet împotriva Covid-19, potrivit datelor publicate joi (14 octombrie). Dintr-o populație de 18.000, 16.152 de persoane au fost vaccinate, potrivit Ministerului Sănătății al țării. Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a declarat că acest lucru înseamnă că mai mult de 99% din populație este imunizată.

Micuța țară a avut zero cazuri Covid

Palau a fost una dintre puținele țări care au acționat împotriva Covid-19 încă de la începutul pandemiei, în ciuda costurilor uriașe pentru economia sa dependentă de turism. Recordul de zero cazuri Covid-19 a fost doborât în ​​august, când două persoane care au sosit din Guam au avut rezultate pozitive. O mână de cazuri a fost detectată la frontieră de atunci, dar nu există o transmisie comunitară pe scară largă.

În timpul crizei, locuitorii s-au vaccinat cu Moderna sau Pfizer. Accentul se îndreaptă acum spre administrarea a celei de-a treia doză, pe care au primit deja peste 500 de persoane. Țărișoara din Pacific se apropie de 100% imunizare a populației prin vaccin Covid.