Prima țară din Europa care reintroduce restricțiile. Numărul cazurilor a crescut alarmant

Iancu Andreea 20.03.2022, 09:37
Prima țară din Europa care reintroduce restricțiile. Numărul cazurilor a crescut alarmant

În timp ce mulți dintre români consideră deja că ieșirea din starea de alertă reprezintă încheierea pandemiei, un alt stat din Uniunea Europeană a stabilit revenirea la măsurile restrictive. Prima țară din Europa care reintroduce restricțiile a luat această decizie după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut simțitor.

Restricțiile, reintroduse în prima țară din Europa. Cazurile de Covid-19 au crescut în ultima perioadă

Autoritățile dintr-o țară din Europa au decis să reintroducă restricțiile menite să gestioneze evoluția infectarea cu SARS-CoV-2. Astfel, Austria devine primul stat european care revine la măsuri restrictive, după ce mai multe țări au anunțat relaxarea acestora. Oficialii de la Viena au luat această decizie după ce numărul cazurilor de infectare a crescut alarmant.

Ministrul Sănătății din Austria, Johannes Rauch, a declarat că sunt tot mai multe persoane infectate cu coronavirus în ultimele zile. În următoarea perioadă, restricțiile vor fi revizuite și anunțate cel mai probabil săptămâna viitoare, când vor intra și în vigoare. Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut în Austria în ultimele două săptămâni, iar oficialii din Sănătate nu se așteaptă la o scădere în perioada următoare. Statul austriac ridicase restricțiile pe data de 5 martie, când măștile FFP2 rămâneau obligatorii doar în spitale, transportul public și magazinele esențiale.

Pe de altă parte, Germania a decis vinerea trecută să ridice majoritatea restricțiilor legate de pandemie, în ciuda faptului că numărul cazurilor de Covid-19 era destul de ridicat. Și Italia ia în calcul o relaxare treptată a măsurilor împotriva pandemiei.

Prima țară din Europa care reintroduce restricțiile, după ce numărul cazurilor a crescut alarmant
Austria anunță reintroducerea restricțiilor, după creșterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19

Bilanțul Covid-19 în România. Câte cazuri s-au înregistrat recent în țara noastră

În România, în ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 3.168 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, cu 581 mai puţine decât în ziua anterioară. Dintre acestea, 412 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Cifrele au fost anunțate după efectuarea a 10.106 teste RT-PCR (5.817 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 4.289 la cerere) şi 17.785 de teste rapide antigenice.

Pe de altă parte, în privința deceselor, INSP a raportat 44 decese (22 bărbaţi şi 22 femei), dintre care 6 anterioare intervalului de referinţă. Din totalul de 44 pacienţi decedaţi, 37 au fost nevaccinaţi şi 7 vaccinaţi. Pacienţii vaccinaţi aveau vârsta intre 40-89 de ani. Toţi pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.903, cu 217 mai puţin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 463 de persoane, cu 2 mai puţin decât în ziua anterioară. Dintre cei 463 de pacienţi internaţi la ATI, 411 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 191 sunt minori, 190 fiind internaţi în secţii, cu 22 mai puţin decât în ziua anterioară şi 1 la ATI, cu 1 mai puţin decât în ziua anterioară.

Urmăriți Impact.ro și pe