Prima imagine cu Regele Charles și moștenitorul tronului britanic. Detaliul care a ieșit în evidență

Beatrice Dumitru 02.10.2022, 13:33
Prima imagine cu Regele Charles și moștenitorul tronului britanic. Detaliul care a ieșit în evidență

Palatul Buckingham a publicat, duminică, prima forografie oficială cu Regele Charles alături de moștenitorul tronului britanic, după doliul decretat la moartea Reginei Elisabeta a II-a, care s-a încheiat la 27 septembrie. Suverana a murit pe 8 septembrie la Castelul Balmoral, la vârsta de 96 de ani.

Ce a atras atenția în fotografie

După moartea reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, tronul a fost preluat imediat de fiul său cel mare, moștenitorul Charles, fostul Prinț de Wales. Regele Charles al III-lea este cel mai vârstic monarh care a urcat pe tronul Regatului Unit.

Alături de Regele Charles și de fiul său William, moștenitorul tronului britanic, în fotografie mai apar și Regina Consoartă și Prințesa de Wales. Fotografia a fost făcută pe data de 18 septembrie cu o zi înainte de înmormântarea reginei Elisaebata a II-a. William şi Kate au fost prezenți la palat în acea zi pentru a participa la o recepţie cu şefi de stat, premieri şi membri ai familiilor regale din toată lumea, notează Sky News.

Detaliul care a ieșit în evidență este că toți cei patru erau îmbrăcați în negru, iar evenimentul a fost descris ca fiind prima întâlnire importantă a regelui și una dintre cele mai mari adunări de lideri mondiali și personalități politice globale pe care palatul le-a găzduit vreodată. Fotografia a fost făcută de Chris Jackson, un fotograf regal de multă vreme pentru Getty.

Ce reprezintă fotografia

Evenimentul de la Palatul Buckingham a fost organizat pentru a aduce un omagiu vieţii şi domniei istorice a suveranei, iar fotografia subliniază sprijinul pe care Prințul și Prințesa de Wales l-au oferit Regelui Charles după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

În omagiul adus bunicii sale, Prințul William a spus: „Îi voi onora memoria susținându-l pe tatăl meu, Regele, în tot felul în care pot”.

Președintele american Joe Biden și omologul său francez Emmanuel Macron s-au numărat printre cele aproximativ 500 de persoane aflate la recepție, unde au participat și zeci de lideri ai țărilor din Commonwealth și membri ai familiilor regale străine.

Fotografia a fost publicată în ziua în care s-a confirmat că Regele Charles nu va participa la COP27, conferința ONU privind schimbările climatice care va avea loc în Egipt în noiembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...