Prezentatorul a început să urle la un invitat. Scandal fără precedent la o televiziune din România

Beatrice Dumitru 01.02.2023, 08:42
Prezentatorul a început să urle la un invitat. Scandal fără precedent la o televiziune din România

Meciul din Liga I dintre Sepsi și FCU Craiova a fost suspendat de arbitru din cauza scandărilor rasiste și xenofobe, ceea ce a stârnit un scandal imens și un val de reacții. Patronul oltenilor, Adrian Mititelu, a intrat în direct într-o emisiune tv pentru a-și spune punctul de vedere, dar a urmat un dialog aprins cu prezentatorul, care a inceput să țipe la interlocutorul său.

„Cum puteți crede așa ceva?”

Arbitrul de la Sepsi – FCU Craiova, Andrei Chivulete, a suspendat meciul din cauza scandărilor rasiste și xenofobe ale suporterilor olteni, după ce partida a fost întreruptă zece minute. Jucătorii au revenit pe gazon, dar nu s-a mai jucat decât 14 secunde deoarece centralul meciului a fluierat finalul.

Adtian Mititelul, patronul de la FCU Craiova, a cerut să intervină telefonic într-o emisiune tv de la Digi Sport pentru a discuta despre situația de la Sf. Gheorghe. Acesta a spus că partida nu trebuia suspendată, ci se putea recurge la evacuarea spectatorilor și l-a numit „nespecialist” pe fostul arbitru Marius Avram, prezent în platou. De aici până la un scandal cu prezentatorul Vali Moraru nu a mai fost decât un pas, urmând un dialog dur între cei doi.

Prezentatorul a început să urle la un invitat. Scandal fără precedent la o televiziune din România
Vali Morar, prezentator Digi Sport. Sursa foto: Facebook / Vali Moraru

Vali Moraru: „Vă începeți discursul spunând că „Ceilalți sunt proști, eu cel mai deștept!” Sunteți cel mai mare specialist? Ne dați lecții, ce se întâmplă? Nu înțeleg!”
Adrian Mititelu: „Domnul Moraru, fiți mai calm”
Vali Moraru: „Domnul Mititelu, nespecialiști, așa cum suntem, ne facem treaba. Vă oferim prilejul să vă exprimați un punct de vedere”.
Adrian Mititelu: „Vă faceți treaba, adică să dezinformați”
Vali Moraru: „De 20 de ani aud chestia asta, lăsați-mă în pace că dezinformăm! Dumneavoastră ce faceți? Sunteți mai obiectiv decât mine? Credeți că puteți fi mai obiectiv când e vorba despre clubul dumneavoastră?”
Adrian Mititelu: „Eu așa cred!”
Vali Moraru: „Cum puteți crede așa ceva? Sunteți implicat 100% într-un club și credeți că sunteți mai obiectiv decât mine, care nu sunt implicat!”

„Încercați să-mi puneți pumnul în gură?”

În continuare, Adrian Mititelu a acuzat modul în care organizatorii meciului au gestionat situația și a spus că reprezentanții echipei Sepsi puteau cere evacuare spectatorilor. „În cinci minute se făcea evacuarea!”, a sublinit patronul oltenilor, enervându-l din nou pe prezentatorul emisiunii.

Vali Moraru: „Stăm la mâna patronului echipei gazdă, la degetul lui pentru a aplica un regulament? Domnul Mititelu, vedeți ce vorbiți? Nu, nu depindem de patronul echipei gazdă! Ar trebui să depindem de regulamente!”

Adrian Mititelu: „Nu mă lăsați să vorbesc! Încercați acum să-mi puneți pumnul în gură? Reformulez: era la îndemâna organizatorului să emită un ordin de evacuare. Există o prevedere în regulamentul FRF, în Legea 4. Vă spun 100%, vă dau cuvântul de onoare. Am citit foarte bine regulamentul, vă vorbesc în cunoștință de cauză. Vă spun chestiuni din lege, nu din povești, cum vorbesc alții pe acolo”.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal va lua o decizie în privința meciului, dar FCU Craiova riscă să piardă partida cu 3-0, la „masa verde”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...