Prețul benzinei și motorinei, așteptat să scadă. Ce atu are România în fața statelor europene, anunțul ministrului Energiei

Ana Anitoiu 15.07.2022, 08:26
Prețul benzinei și motorinei, așteptat să scadă. Ce atu are România în fața statelor europene, anunțul ministrului Energiei

Prețul benzinei și motorinei este așteptat să scadă, în contextul în care costul barilului de petrol a coborât. România are un atu în fața statelor europene. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat despre ce avantaj este vorba.

Ce atu are România în Europa

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că după ieftinirea barilului de petrol ar trebui să scadă mai ales prețul la benzină în țară. Oficialul a explicat că se așteaptă să se întâmple acest lucru în contextul în care România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma și o exportă.

 „La motorină ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo”, a adăugat ministrul Energiei, la Digi24.

Pretul benzinei si motorinei, asteptat sa scada
Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Ministrul Energiei, despre ce ar trebui să se întâmple

Virgil Popescu a mai spus că în perioada următoare va avea loc o corecție în jos a prețului la carburant. Oficialul a precizat că trebuie să se vadă în zilele imediat următoare că are loc o schimbare în bine cu preţul la benzină şi apoi cu preţul la motorină sau poate în acelaşi timp cu preţul la benzină.

„Ordonanţa nu a fost obligatorie, a fost voluntară, cine a vrut să participe în mod voluntar şi-a asumat de la început această scădere de preţ.”, a explicat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a subliniat că așa ar fi corect să procedeze rețelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii – când scade costul de achiziţie, să scadă şi preţul, la fel cum atunci când a crescut cotația petrolului, au crescut și tarifele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...