Președintele Serbiei aduce acuzaţii dure Australiei pentru comportamentul faţă de Djokovic: ”L-au maltratat”. Reacţia ATP

Nicu Stan 16.01.2022, 14:01

Președintele Serbiei aduce acuzaţii dure Australiei pentru comportamentul faţă de Novak Djokovic. Aleksandar Vucic a reacționat dur față de verdictul dat de judecătorii federali australieni, de a da dreptate guvernanților în ceea ce privește anularea vizei sportivului. Astfel, liderul de la Belgrad a spus că sportivul a fost maltratat și că autoritățile australiene mint.

Aleksandar Vucic, acuzaţii dure după decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. „Au maltratat un tenismen timp de zece zile”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a făcut declarații dure la adresa Australiei după ce judecătorii de acolo au decis să anuleze viza lui Novak Djokovic, astfel ca jucătorul de tenis să fie expulzat.

Un complet format din trei judecători au hotărât să susțină decizia ministrului Imigrării din Australia de a-i anula viza jucătorului sârb, lider mondial în tenisul masculin.

Novak Djokovic, obligat sa paraseasca Australia
Novak Djokovic, obligat sa paraseasca Australia

Reacția președintelui Serbiei

Reacții au venit din ambele părți. Astfel, după ce australienii și-au spus părerea, a venit rândul liderului sârb. Reacția acestuia cu privire la modul în care a fost rezolvată toată această poveste nu este deloc una blândă.

„Cei care cred că au luat această decizie în baza unor principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de zece zile pentru a-l anunţa în ultimul moment despre o decizie care era luată de la început. Novak a fost hărțuit, a fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre. Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială”, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, scrie The Age, citând publicația Novosti.

Ce procent de vaccinare are Serbia

„Ați văzut în procedura fără rost în instanță, cât de mult a mințit acuzarea (adică avocații guvernului australian). Pur și simplu mint. Ei spun că procentul vaccinării în Serbia este mai mic de 50% și, oficial, este de 58%. Nu uitați că este mai mare decât în ​​multe țări ale Uniunii Europene. Acesta a fost un argument inutil”, a mai specificat Aleksandar Vucic.

Australienii s-ar fi umilit singuri prin măsura luată în cazul lui Novak Djokovic

De asemenea, Aleksandar Vucic a declarat că sportivii australieni vor fi primiți într-un mod mult mai bun în Serbia, la un eveniment de atletism care va avea loc în luna martie, unde „nu vor fi maltratați”.

„Mulțumesc poporului australian, deoarece sunt sigur că îi iubesc pe sârbi. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, dar s-au umilit pe ei înșiși, iar Novak Djokovic se poate întoarce în țara lui și îi poate privi pe toți în ochi cu capul sus”, a conchis Aleksandar Vucic.

Nu în ultimul rând, Novak Djokovic, în urma deciziei judecătorilor australieni de a-i anula viza, duminică dimineața, va trebui să părăsească Australia în câteva ore.

Urmăriți Impact.ro și pe