Președintele Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Cu cât ar trebui să crească pensia de la 1 ianuarie 2023

Stan Filon 20.10.2022, 17:25
Președintele Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Cu cât ar trebui să crească pensia de la 1 ianuarie 2023

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre majorarea pensiilor, dar și despre pensionarii cu pensii mici. Șeful statului a fost nevoit să răspundă, de fapt, la o întrebare adresată de jurnaliști. Majorarea pensiilor este așteptată să aibă loc la începutul anului viitor.

Președintele Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari

Președintele Klaus Iohannis vine cu vești bune pentru pensionarii din România. Șeful statului a fost întrebat de jurnaliști la ce să se aștepte pensionarii, de la 1 ianuarie 2023, atunci când este preconizată o majorare a pensiilor, dar a mai fost întrebat și dacă majorarea vehiculată i-ar ajuta pe seniorii României să facă față crizelor din ultima perioadă. Ei bine, președintele a spus că nu ar trebui ca pensionarii să plătească crizele, așa că ar dori o majorare a pensiilor puțin mai mare decât procentele vehiculate până acum.

„Acum, dacă vorbim de creșterea pensiilor, trebuie să vedem un pic contextul mai larg. Știu că s-au vehiculat tot felul de propuneri 10 %, 11 %, dar haideți să vedem lucrurile în contextul mai mare. Nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor. Și în condițiile în care avem o inflație care trece de 15 % eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să țină cont de această inflație și atunci creșterea, după părerea mea, trebuie să fie mai mare decât a fost ea până acum vehiculată”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis, anunt de ultima ora pentru pensionari
Presedintele Klaus Iohannis, anunt de ultima ora pentru pensionari

Cu cât crede Iohannis că ar trebui majorate pensiile din România

Șeful statului a precizat, totuși, că nu știe dacă bugetul ar suporta o creștere a pensiilor cu 15%, însă a precizat că trebuie luate în calcul toate variantele posibile.

„Nu știu dacă bugetul permite o creștere până în 15 % așa cum probabil s-ar aștepta lumea, ca să existe o compensare corectă cu inflația, dar eu cred că merită luate în considerare toate opțiunile. Și venit cu o creștere care compensează în bună măsură inflația. Încă un aspect pe care eu personal îl consider esențial trebuie atenție sporită specială pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a spus Klaus Iohannis, preşedintele României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...