Președintele Iohannis s-a ținut de cuvânt. David Popovici și antrenorul său vor fi decorați la Palatul Cotroceni

Ana Anitoiu 18.07.2022, 17:07
Președintele Iohannis s-a ținut de cuvânt. David Popovici și antrenorul său vor fi decorați la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis îi va decora, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe campionul David Popovici și antrenorul său, Adrian Rădulescu, cu Ordinul Național „Steaua României” și Ordinul Naţional „Pentru Merit”.

David Popovici, decorat de președintele României

Administrația Prezidențială a transmis că ceremonia în cadrul căreia vor fi decorați înotătorul David Popovici și antrenorul lui, Adrian Rădulescu, va avea loc miercuri, începând cu ora 18:00, la Palatul Cotroceni. Această decizie a fost anunțată luna trecută.

„Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022),

impunându-se ca un simbol al tinerei generații de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internațional”, a precizat Administrația Prezidențială.

David Popovici si antrenorul sau vor fi decorati la Palatul Cotroceni
Antrenorul Adrian Radulescu si campionul David Popovici. Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Administrația Prezidențială, despre decorația pentru antrenorul lui David Popovici

Conform Administrației Prezidențiale, antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, va fi decorat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta, contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur.

România a obținut locul trei în clasamentul pe națiuni la Campionatul European de nataţie pentru juniori ce a avut loc la Otopeni. Reprezentanții țării au luat nouă medalii. David Popovici a adunat cinci dintre ele, dintre care patru de aur, la 50 de metri liber, 100 de metri liber, 200 de metri liber, ștafetă 4×100 de metri liber și una de argint, la ştafeta mixtă 4×100 de metri liber.

De asemenea, înotătorul Vlad Stancu şi-a adjudecat patru medalii, dintre care două de aur, la 1500 de metri liber şi ştafeta masculină 4×100 de metri liber, iar alte două de argint, la 400 şi 800 de metri liber.

La sfârșitul competiției, campionul David Popovici şi sportiva franceză Mary Ambre Moluh au fost desemnaţi cei mai buni sportivi de la Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, pe baza unui punctaj întocmit pe baza celor mai bune performanţe înregistrate în competiţie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...