Președintele Iohannis, cu bicicleta la Cotroceni. Imaginile care au surprins pe toată lumea

Nicu Stan 05.08.2021, 10:53

Președintele Iohannis, cu bicicleta la Cotroceni. Imaginile care au surprins pe toată lumea. Nu este pentru prima dată când președintele ajunge la muncă cu bicicleta, numai că până acum a mers pe bicicletă numai vinerea, în cadrul campaniei Vinerea Verde. Ce traseu a urmat președintele României, vedeți în articolul de mai jos.

Președintele Klaus Iohannis a făcut-o din nou. A venit la muncă călare pe biciletă

Președintele Iohannis a ajuns cu bicicleta la Cotroceni. Imaginile au surprins pe toată lumea, pentru că președintele ne obișnuise să vină la muncă cu bicicleta vinerea, în cadrul campaniei Vinerea Verde.

Îmbrăcat într-o ţinută lejeră şi purtând cască de protecţie, prședintele României a mers cu bicicleta pe un traseu unde sunt amenajete piste de speciale pentru bicicliști. De asemenea, prin unele locuri, Klaus Iohannis a fost nevoit să facă slalom din cauza copacilor.

Klaus Iohannis a pedalat alături de Nicușor Dan

Pe data de 3 iunie, Klaus Iohannis a ajuns cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău, pentru a participa, alături de primarul general, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, la un eveniment de marcare a Zilei Mondiale a Bicicletei.

De asemenea, și pe data de 23 aprilie, Klaus Iohannis a folosit bicicleta pentru a ajunge de la Vila Lac la Palatul Cotroceni, alăturându-se în acest fel campaniei Vinerea Verde.

Ce presupune campania Vinerea Verde

Această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ în detrimentul mașinii personale. În pus, atunci, el i-a îndemnat pe toţi românii să lase maşina personală în garaj sau în parcare şi să utilizeze bicicleta, transportul public sau, pur și simplu, să meargă pe jos.

”Avem mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să foloească mijloace de transport alternative sau chiar mersul  pe jos. Mersul pe bicicletă e o alternativă excelentă, e foarte sănătos, te mişti mai uşor în trafic şi ajungi la serviciu la fel cu maşina personală.

Președintele nu lasă bicicleta nici pe ploaie

Un pic de ploaie nu a dăunat nimnănui. Şi pe o astfel de vreme se poate merge cu bicicleta. O alternativă este transportul public în comun. Încercaţi să lăsaţi maşina personală acasă. Astfel, vom reduce poluarea în oraşele noastre şi mişcarea în oraş va fi mai relaxată şi plăcută nemaivorbind de beneficiile pentru sănătate”, a fost îndemnul lui Klaus Iohannis.

Președintele, schior înrăit

Președintele Klaus Iohannis este pasionat de mersul pe bicicletă și este un iubitor de mișcare, în general. În anotimul rece, președintele României a fost văzut regulat schiind pe pârtiile de schi din țară.

Urmăriți Impact.ro și pe