Presa rusă susține că președintele Ucrainei s-ar fi plâns cancelarului Austriei. „Nu știu cât va mai exista țara mea”

Badea Violeta 24.02.2022, 18:39
Presa rusă susține că președintele Ucrainei s-ar fi plâns cancelarului Austriei. „Nu știu cât va mai exista țara mea”

Rusia a invadat Ucraina joi dimineață, 24 februarie. Pe întreg teritoriul acestei țări au avut loc o serie de atacuri ale rușilor, iar soarta ucrainenilor pare din ce în ce mai nesigură. În acest context, președintele Volodimir Zelensky ar fi avut o discuție telefonică cu cancelarul austriac, Karl Nehammer, căruia i-ar fi transmis că nu știe cât va mai exista țara sa.

Președintele Ucrainei, mesaj disperat către cancelarul Austriei

Forțele ruse atacă în aceste ore mai multe orașe din Ucraina, iar soarta acestei țări pare pecetluită. Îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe teritoriul țării sale, președintele Volodimir Zelensky l-ar fi contactat telefonic pe cancelarul austriac Karl Nehammer, avertizând că națiunea est-europeană ar putea să nu fie capabilă să reziste ofensivei forțelor armate ale Moscovei.

Într-o declarație oferită astăzi, 24 februarie, cancelarul austriac a împărtășit câteva detalii despre conversația telefonică pe care a avut-o cu Volodimir Zelensky.

Conform liderului de la Viena, președintele ucrainean i-at fi spus: „Nu știu cât va mai exista țara mea”. Nehammer nu a rămas indiferent la cele spuse de Volodimir Zelensky și a adăugat că Austria „nu este indiferentă la încălcările dreptului internațional”, promițând că ajută acolo unde poate.

Volodimir Zelensky
Volodimir Zelensky

Președintele ucrainean a introdus legea marțială în Ucraina

După ce ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a afirmat că Moscova „tocmai a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei”. În urma atacurilor, Volodimir Zelensky a declarat legea marțială. Acest lucru înseamnă că drepturile cetățenilor și ale mass-media sunt restrânse, iar forțele militare preiau practic controlul operațiunilor civile.

„Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas.

Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră. S-au auzit explozii în multe orașe din Ucraina. Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre. Acum un minut am avut o conversație cu președintele Biden.

SUA au început deja să unească sprijinul internațional. Astăzi fiecare dintre voi ar trebui să păstreze calmul. Stai acasă dacă poți. Noi lucram. Armata lucrează. Întregul sector de apărare și securitate funcționează. Fara panica.

Noi suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice. Vom câștiga în toată lumea pentru că suntem Ucraina.”, a declarat președintele Ucrainei.

Amintim că liderii occidentali au avertizat de luni de zile că forțele armate ale Moscovei se adună la granița ucraineană în vederea unei invazii. Până joi dimineață, Rusia a negat vehement că ar intenționa să atace și a insistat că intervenția sa în Donbass va fi defensivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...