Presa de la Kiev vorbește despre planul lui Putin. Ucraina ar urma să fie divizată

Mihnea Tălău 25.02.2022, 10:53
Presa de la Kiev vorbește despre planul lui Putin. Ucraina ar urma să fie divizată

Presa de la Kiev a deconspirat planul preşedintelui rus, Vladimir Putin. Aceasta titrează, citând serviciile secrete, că liderul de la Kremlin urmărește să împartă Ucraina în două, după modelul Germania de Vest şi de Est sau al Coreei, de Nord şi de Sud. Se încerca capturarea actualei conduceri a țării și impunerea unui guvern „marionetă” al Moscovei.

Planul prevede și capturarea actualei conduceri a Ucrainei

În plus, lovitura militară are ca scop și capturarea actualei conduceri a Ucrainei şi, prin şantaj, de a o obliga să semneze acorduri de capitulare în condiţiile Rusiei, relatează vineri agenţia de presă Unian, citând serviciile secrete ucrainene, informează Agerpres. Mai mult, la Kiev va fi impusă și o conducere servilă Moscovei.

În cazul în care autorităţile ucrainene vor reuşi să se evacueze, este posibil ca unul dintre politicienii marionetă ai Moscovei să preia conducerea guvernului, cu argumentul că guvernul anterior a dat bir cu fugiții, notează Unian, făcând referire la planul scurs în presă de serviciile secrete ucrainene.

Armata rusă pătrunde în Kiev

Serviciile secrete ucrainene au dezvăluit anterior un presupus plan pe care l-ar urmări Moscova, al cărei scop este „preluarea controlului asupra Kievului”, după cum a indicat o sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru Zerkalo nedeli.

Statiile de metrou din Kiev au devenit buncare improvizate, pe masura ce oamenii parasesc capitala Ucrainei

Cu un efectiv de 2.000 de trupe speciale, forţele ruse ar urma să încerce să preia controlul asupra unuia din cele două aeroporturi din Kiev. Alte 10.000 de trupe speciale ar urma să fie transportate în capitala ucraineană cu avioane Il-76, împreună cu vehicule blindate uşoare.

Obiectivul principal al trupelor de desant ar fi aceea de a bloca Kievul, infrastructura de comunicaţii, punctele de comandă şi control, capturarea şi aruncarea în aer a depozitelor de muniţii, semănarea pe cât posibil a panicii, crearea condiţiilor pentru o ieşire haotică a coloanelor de refugiaţi din Kiev, care vor bloca autostrăzi şi drumuri, ceea ce va complica deplasarea trupelor ucrainene pe arterele din Kiev.

O informație de ultimă precizează că tancurile rusești au pătruns în suburbiile Kievului (Obolon) fără a întâmpina o mare rezistență din partea armatei ucrainene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...