Preparatorul fizic care îl antrenează pe David Popovici a vorbit despre reacţia sportivului după ce a devenit campion mondial la 100 metri liber. „E acelaşi lucru”

Stan Filon 23.06.2022, 09:26
Preparatorul fizic care îl antrenează pe David Popovici a vorbit despre reacţia sportivului după ce a devenit campion mondial la 100 metri liber. „E acelaşi lucru”

Preparatorul fizic al lui David Popovici, cel care a avut grijă ca noul star mondial al înotului să fie antrenat pentru probele la care a excelat recent, a acordat un interviu. Bărbatul a dezvăluit ceea ce i-a transmis sportivul după ce a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de Înot. Chiar și antrenorul a rămas cu gura căscată de răspunsul pe care l-a primit de la campionul de doar 17 ani.

Preparatorul fizic care îl antrenează pe David Popovici a vorbit despre reacţia sportivului după ce a devenit campion mondial la 100 metri liber

David Popovici este cu siguranță noua stea a înotului mondial, după ce a reușit la doar 17 ani să cucerească medalia de aur la proba de 200 de metri liber, dar și pe cea de la 100 de metri liber, în cadrul Campionatului Mondial de Înot de la Budapesta. Preparatorul său fizic, Dragoș Luțcan, a acordat un interviu în care a venit cu mai multe informații legate de noul campion mondial.

„Emoțiile au fost foarte mari, cursa a fost destul de grea, mai ales ultima. Era destul de obosit și s-a simțit lucrul acesta. Dar s-a recuperat bine”, a spus Dragoș Luțcan. Antrenorul a vorbit și despre disciplina sportivă respectată cu strictețe de sportiv. „Cred că este una dintre cele mai importante calități ale lui David și probabil că ați văzut și din declarațiile lui că stă destul de bine la capitolul acesta și a reușit împreună cu calitățile fizice pe care le are, pregătirea pe care a susținut-o, să demonstreze”, a adăugat Luțcan.

Preparatorul fizic care il antreneaza pe David Popovici a vorbit despre reactia sportivului dupa ce a devenit campion mondial la 100 metri liber
Preparatorul fizic care il antreneaza pe David Popovici a vorbit despre reactia sportivului dupa ce a devenit campion mondial la 100 metri liber

„L-am întrebat mai devreme cum e să ai două medalii”

Ei bine, David Popovici a avut o discuție cu preparatorul său fizic, Dragoș Luțcan, și despre medaliile câștigate. Antrenorul l-a întrebat pe adolescent ce înseamnă pentru el să aibă două medalii de aur. Răspunsul l-a șocat și l-a făcut să îl privească ca pe o adevărată mașinărie de încasat medalii de aur, care cu siguranță nu are de gând să se oprească aici.

„Ne-am întâlnit mai devreme. E fericit, ne-a prezentat medaliile, am făcut o poză și acum a mers la conferința de presă. L-am întrebat mai devreme cum e să ai două medalii și mi-a zis că el e aceeași persoană și pentru el e același lucru”, a mai spus antrenorul.

Înotătorul David Popovici (17 ani), a obținut miercuri cea de a doua medalie de aur la Mondialele de Natație de la Budapesta. După titlul câștigat la 200 metri liber, românul s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri, devenind din nou campion mondial.

„Scuze, David Popovici!”

Victoriile lui David Popovici a prilejuit un adevărat taifun și în mediul online. Unul dintre cele mai elocvente texte despre reușitele puștiului din România i-a aparținut lui Dani Oțil. Prezentatorul matinalului de la Antena 1 nu s-a ferit de cuvinte referitor la condițiile în care a trebuit să performeze sportivul.

„Scuze, David Popovici!
In numele meu, al colegilor de media care si-au adus aminte abia acum ca avem si sportul intitulat înot in România.
Te vom peria doua săptămâni. Apoi, daca ratezi o finala sau te accidentezi, te vom tăvăli. Dar tu ești băiat deștept. Te-am auzit la primul live de la Neatza acu un an. Ne-ai dat pe spate la doar 16 ani. Nu semeni cu fotbaliștii majori cu care umplem grupajele de știri. Noi la Neatza am făcut prea puțin…
Ne cerem scuze pt felul in care arată bazinele din România.
Ne cerem scuze pentru ca nu ți-am oferit nimic, dar acum iti cerem. Tu vei lua poate argint, cândva… Noi te vom întreba de ce nu aur… Tu vei lua bronz… Noi te vom întreba de ce nu aur. Nu ne va interesa daca te doare ceva sau daca mai suporți sa te antrenezi la ora la care alți copii de vârsta ta se întorc de la club.
O sa uitam orele tale de antrenament, munca părinților tai, etc… Ne va interesa sa ai steagul pe casca. Si sa il tragi prin apa pe ala de il pune grafica tv.
Tu sa nu ne bagi in seamă. Semnează cu sponsori, câștiga bani, apari in reclame. Nu ne datorezi nimic.
Ne poți ajuta într-un singur fel: între copiii noștri mai sunt câțiva ca tine, dar pe care îi vom îneca de mici. Am mai înecat până la tine. Tu ești superman. Nu pt ca ai bătut recorduri. Pt ca ai bătut sistemul.
Noi suntem 20 de milioane. Lucram de 30 de ani la un sistem care sa te încurce. Sa te bată. Ne-ai bătut.
Scuze, David Popovici!”, este mesajul lui Dani Oțil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...