Preotul din Neamț care avertiza că vaccinații se vor umple de solzi a fost internat în spital cu coronavirus. În ce stare se află acum

Elena Avramescu, Diana Dumitrache 25.01.2022, 15:21
Preotul din Neamț care avertiza că vaccinații se vor umple de solzi a fost internat în spital cu coronavirus. În ce stare se află acum

Este vorba despre preotul Zenovie Grigore, stareţ la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ, care în decursul anului trecut susținea vehement că toți cei care sunt vaccinaţi anti-COVID se vor umple de solzi. În prezent, s-a aflat că preotul este bolnav de coronavirus, fiind internat la spital sub atenta supraveghere a medicilor.

Preotul  care avertiza că vaccinații se vor umple de solzi, internat în spital cu coronavirus

Preotul infectat cu virusul Sars CoV-2 este, în aceste momente, internat în spital, urmând să se transfere, la cerere, la o unitate medicală din Iaşi. În plus, părintele Zenovie nu este vaccinat.

„Doamne-ajută tuturor! Întrucât circulă multe zvonuri despre starea de sănătate a părintelui stareț Arhimandrit Zenovie, ținem să vă anunțăm că starea părintelui este stabilă și spre revenire.

În momentul de față rugăciunile tuturor contează mai mult decât orice. Nădăjduim în mila lui Dumnezeu că părintele se va reface complet”, găsim notat în postarea de marţi, făcută pe o reţea de socializare.

Preotul care avertiza ca vaccinatii se vor umple de solzi, internat in spital cu coronavirus
Preotul Zenobie

Preotul Zenovie, ce este stareţ la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ, a făcut declarații bizare credincioşilor, în timpul unei slujbe, îndemnându-i să se ferească de vaccin, deoarece oamenii care se vaccinează vor deveni „zombie”.

„După vaccinare, o perioadă mică de timp, şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la peşti. Nu va exista nicio explicaţie cu privire la originea acestei noi boli mortale, a noii epidemii, care va afecta şi sistemul imunitar.

Nu există un nume pentru această boală, oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge care vor fi transmise către întregul corp uman. Corpul se va umple cu răni din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală”, spunea părintele Zenovie în predica de la slujbă, anul trecut.

Reacţia BOR după ce stareţul le-a spus oamenilor că le vor apărea solzi pe corp

În cursul verii trecute, Biserica Ortodoxă Română a avut o primă reacție după ce starețul mănăstirii Nechit din Neamţ le-a spus credincioșilor, în timpul slujbei, că dacă se vor vaccina anti-covid le vor apărea solzi pe corp.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a oferit o reacție oficială în cazul starețului din Neamț.

„Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are și nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora.

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate”, a declarat Vasile Bănescu.

La acea vreme, predica starețului a fost filmată de enoriași, devenind în scurt timp virală pe rețelele de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...