Premiul primit de infirmierul care a salvat viața Papei Francisc. Numirea e oficială

Andra Daoud 04.08.2022, 19:57
Premiul primit de infirmierul care a salvat viața Papei Francisc. Numirea e oficială

Un infirmier coordonator de la Vatican are parte de recunoaștere oficială, după ce Papa Francisc spune că „i-a salvat viața”. Suveranul Pontif l-a numit „asistent de sănătate personal” pe bărbat, iar anunțul a fost făcut de Sfântul Scaun. Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Papa Francisc recent și cum l-a ajutat infirmierul.

Infirmierul care i-a salvat viața Papei Francisc a intrat în serviciul personal al acestuia

Massimiliano Strappetti este infirmier la Vatican, iar viața lui este pe cale să se schimbe pentru totdeauna. Papa Francisc tocmai l-a numit „asistent de sănătate personal”, ceea ce înseamnă că va face parte din serviciul permanent aflat în slujba Suveranului Pontif. Numirea vine în contextul în care Papa, ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani, se confruntă cu unele probleme de sănătate recurente.

Liderul Bisericii Catolice a suferit anul trecut o operație la colon, iar de câteva luni îl supără și unele dureri la genunchiul drept, care l-au forțat să își reducă din activități. Massimiliano Strappetti este infirmierul care coordonează Direcția Sănătății și Igienei Vaticanului, iar Papa Francisc i-a adus un omagiu într-un interviu, întrucât acesta ar fi avut un rol important în a-l convinge pe Papa să se opereze la colon.

„El mi-a salvat viața”, a spus Papa Francisc la un post de radio, în urma operației suferite recent. Infirmierul are o activitate de 30 de ani la Vatican, iar Papa Francisc a decis să îi recunoască meritele și oficial. Sfântul Scaun a anunțat de curând că Massimiliano Strappetti a fost numit în serviciul de sănătate personal al Suveranului Pontif.

Premiul primit de infirmierul care a salvat viata Papei Francisc. Numirea e oficiala 1
Massimiliano Strappetti (dreapta) este noul asistent al Papei

Papa Francisc a vorbit despre retragere

Starea de sănătate tot mai șubredă a Papei a dat naștere la numeroase speculații în spațiul public. S-a vorbit inclusiv despre posibilitatea ca Suveranul Pontif să se retragă de la conducere Bisericii Catolice. Liderul de la Vatican a făcut, în urmă cu câteva zile, primele declarații în acest sens.

Chiar dacă a spus că va continua să slujească, cu ajutorul Domnului, a ținut să precizeze că retragerea unui papă nu este o catastrofă, sugerând că ia în calcul și această posibilitate, dacă problemele de sănătate se vor înrăutăți.

„Schimbarea unui papă nu este o catastrofă, nu este tabu. Ușa (n. red. – abdicării) este deschisă – este o opțiune normală. Însă până acum nu am bătut la acea ușă. Nu am simțit nevoia să mă gândesc la această posibilitate. Dar asta nu înseamnă că peste două zile nu aș putea să încep să mă gândesc la asta.”, le-a spus el jurnaliștilor, stând într-un scaun cu rotile în avionul cu care a călătorit din Canada.

Urmăriți Impact.ro și pe