Premierul Poloniei acuză că un eventual câștig al Rusiei în Ucraina ar duce la atacul împotriva Helsinki, Varșovia sau București

Stan Filon 24.03.2022, 16:44
Premierul Poloniei acuză că un eventual câștig al Rusiei în Ucraina ar duce la atacul împotriva Helsinki, Varșovia sau București

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, vine cu o predicție sumbră, care pune în alertă autoritățile de la București! Oficialul polonez spune că dacă Rusia va învinge în Ucraina, atunci este posibil să atace imediat Polonia, Finlanda sau România! Șeful Executivului de la Varșovia recunoaște că sancțiunile economice aplicate Rusiei sunt unele istorice, dar spune că nu sunt suficiente.

Premierul Poloniei spune ce se va întâmpla dacă Rusia va câștiga războiul din Ucraina

Prim ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a transmis un mesaj care pune pe jar NATO și nu numai! Șeful executivului de la Varșovia a spus că sancțiunile economice aplicate Rusiei sunt unele istorice, dar acestea nu sunt suficiente. Morawiecki a făcut apel la însăsprirea sancțiunilor asupra Rusiei, mai ales după ce a observat că bursa de la Moscova și-a reluat activitatea, iar rubla a câștigat din valoarea pierdută în urmă cu câtva săptămâni. Oficialul polonez trage un semnal de alarmă și spune că, „dacă va zdrobi Ucraina”, preşedintele rus Vladimir Putin „va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin”, relatează AFP.

„Preşedintele rus, Vladimir Putin, pregăteşte Rusia pentru o perioadă dificilă de câteva luni, iar marea maşinărie de propagandă rusă îmi indică faptul că Rusia nu mai este astăzi un stat autoritar, ci un stat totalitar, ca Uniunea Sovietică în anii ’80. Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorinţa noastră de luptă, de luptă economică, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective. Va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin. Germania trebuie să se gândească bine”, a declarat şeful guvernului de la Varşovia.

Premierul Poloniei spune ce se va intampla daca Rusia va castiga razboiul din Ucraina
Premierul Poloniei spune ce se va intampla daca Rusia va castiga razboiul din Ucraina

Misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina?

Vicepremierul Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, a venit și el cu o solicitare. Acesta a cerut zilele trecute trimiterea unei misiuni de pace a NATO sau a uneia internaționale, în Ucraina.

„Cred că este nevoie de o misiune de pace a NATO sau de o misiune mai amplă stabilită printr-un tratat internaţional, care să se poată apăra şi care să opereze în Ucraina. Aş vrea să mă refer la conştiinţa liderilor europeni, la principiile pe care le proclamă, pentru că Ucraina are nevoie de ajutor”, a spus Kaczynski, potrivit cabinetului premierului polonez.

Polonia și-a oferit flota de avioane de vânătoare Statelor Unite ale Americii, care să le trimită în Ucraina, însă demersul autorităților de la Varșovia a fost respins de Washington.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...