Premierul Orban, noi precizări despre reluarea cursurilor. În ce condiții ar putea să încheie elevii anul școlar

Redacția IMPACT 16.04.2020, 22:11
Premierul Orban, noi precizări despre reluarea cursurilor. În ce condiții ar putea să încheie elevii anul școlar

Ludovic Orban a făcut câteva precizări cu privire la încheierea anului școlar în curs, în contextul epidemiei declanșate de creșterea vertiginoasă a cazurilor de infectare cu coronavirus. Când ar fi posibilă o reluare a cursurilor?

Despre posibilitatea redeschiderii școlilor

Într-un interviu acordat la Digi 24, premierul României a fost întrebat despre o posibilă dată a relaxării măsurilor impuse de autorități, precum și a reluării cursurilor. Ludovic Orban spune că data în care elevii vor merge din nou la școală va fi luată doar în conformitate cu evoluția numărului de îmbolnăviri, dar și de cea a epidemiei, în ansamblul ei.
„După 15 mai, este posibil să redeschidem școlile, fie pe 20 mai, fie 1 iunie, dar în baza evoluției dinamiciii infectării și în fct de reducerea la maximum la riscului de infectare. 
Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului școlar, sau amânarea exameneleor de Evaluare Națională și bacalaureat. obiectivul nostru este că toți elevii să termine acest an școlar. 
Sunt și variante intermediare, de redeschidere. Sunt și variante de redeschidere graduală, dar aici Ministrul Educației împreună cu specialiștii analizează acesata situație”, a declarat Ludovic Orban.
Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat ar putea fi susținute în luna iulie, a acestui an, potrivit Edupedu. Programa de examen nu va cuprinde materia semestrului al II-lea. Marți, Ministrul Educației, Monica Anisie a revizuit programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în așa fel încât să conțină doar materia predată pe primul semestru.

Alte măsuri anunțate de Monica Anisie

  • Examenele de Bacalaureat și Evaluarea Natională, programate pentru luna iulie. În examenele finale nu va fi inclusă materia din semestrul al II-lea.
  • Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate.
  • Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
  • Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
  • Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.
  • Admiterea la facultate va fi organizată după susținerea Examenului Național de Bacalaureat.
Urmăriți Impact.ro și pe