Premierul Orban anunță ajutor financiar pentru părinți. Ce se va întâmpla, după 14 septembrie, dacă școala se va închide

Elena Avramescu / 06.08.2020, 15:05
Premierul Orban anunță ajutor financiar pentru părinți. Ce se va întâmpla, după 14 septembrie, dacă școala se va închide

În decursul zilei de azi, premierul Ludovic Orban a dat un anunț îmbucurător pentru părinți. Acesta a anunțat că dacă școala se va închide din cauza noilor cazuri de COVID-19, atunci unul dintre părinții unui elev o să beneficieze de 75% din salariul său pentru a putea rămâne acasă cu copilul.

 

Premierul Orban anunță ajutor financiar pentru părinți

„În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin pentru familiile cu copil. Pe perioada în care au fosts suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la alta, nu va mai fi o măsură generală. Va fi o măsură locală.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte, aceeași formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Premierul Orban anunță ajutor financiar pentru părinți
Premierul Orban anunță ajutor financiar pentru părinți

Este oficial! Școala începe pe 14 septembrie. Președintele României a făcut anunțul

Președintele României a făcut anunțul mult așteptat atât de părinți, cât și de elevi, și a anunțat când și în ce condiții vor începe copiii școala. În acest sens, majoritatea elevilor vor merge efectiv la instituțiile de învățământ, pentru orele de curs.

Klaus Iohannis a făcut anunțul cu privire la data de începerii a școlilor însă a mai precizat că decizia cu privire la modul de desfălurare al orelor va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii schițate.

„Decizia se descentralizează, se ține cont de situația din localitate, chiar din școală”, a spus președintele Klaus Iohannis. Astfel că învățământul online va rămâne o opțiune ce va completa procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI