Premieră pentru România. Răzvan Burleanu, ales membru în Consiliul FIFA. Câţi bani va încasa şeful FRF

Cristian Cojocaru, Ioana Nicolae 20.04.2021, 18:56
Premieră pentru România. Răzvan Burleanu, ales membru în Consiliul FIFA. Câţi bani va încasa şeful FRF

Președintele FRF, Răzvan Burleanu a fost ales membru în Consiliul FIFA, începând cu data de 20 aprilie. Datorită mandatului său prelungit până în 2025, reprezintă poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA.

Răzvan Burleanu a fost ales membru în Consiliul FIFA

Președintele Federației Române de Fotbal a anunțat încă de anul trecut faptul că vrea să candideze la funcția de membru al Consiliului FIFA. Mandatul acestuia se va extinde până la 2025. Marți, președintele FRF a devenit practic cel mai tânăr membru al consiliului. Mandatul său este echivalentul cu cel al poziției de membru al Comitetului Executiv UEFA.

Noua sa poziție îi va permite lui Burleanu să câștige și o sumă impresionantă. După anumite informații, acesta urmează să încaseze aproximativ suma de 210.000 de euro pe an. Astfel, dacă președintele FRF va face parte din Consiliu până în anul 2025, câștigurile acestuia vor crește cu aproape un milion de euro.

”Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA”, a declarat Răzvan Burleanu.

Razvan Burleanu se este impotriva proiectului Superliga Europeana fondat de 12 mari cluburi europene
Razvan Burleanu se este impotriva proiectului Superliga Europeana fondat de 12 mari cluburi europene

Superliga Europeană este vizată de Burleanu

Mandatul președintelui FRF a fost confirmat astăzi, la cel de-al 45-lea Congres, UEFA care a avut loc în Elveția. Un nou proiect al marilor cluburi europene au reușit să bulverseze lumea fotbalului. Astfel, 12 echipe doresc înființarea unor competiții exclusiviste la nivel european, Superliga Europeană. Răzvan Burleanu se arată a fi împotriva acestui proiect.

”Din punctul meu de vedere, cluburile care vor face pasul spre această competiţie au interese exclusiv financiare. (…) Prin urmare, nu cred că pe termen mediu şi lung o asemenea competiţie poate să aibă succes, mai ales că atât UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne”, a declarat Burleanu, la Europa FM.

Cele doisprezece cluburi fondatoare ale Superligii Europene sunt reprezentate de Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid. Astfel, din Superliga Europeană lipsesc Bayern Munchen și PSG.

Urmăriți Impact.ro și pe