Premieră pentru Dâmbovița, care intră pe harta turistică a României. Au fost aprobate trei trasee propuse de Consiliul Județean

Daniela Alexandru 11.03.2021, 17:16
Premieră pentru Dâmbovița, care intră pe harta turistică a României. Au fost aprobate trei trasee propuse de Consiliul Județean

Dâmbovița intră pe harta turistică a României. Consiliul județean Dâmbovița a propus trei trasee cultural-turistice care au fost recunoscute de specialiștii de la Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în domeniul Turismului din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenorialului și Turismului. Cele trei trasee vor fi promovate atât pe site-ul instituției, cât și în acțiunile de promovare derulate de minister.

Dâmbovița intră pe harta turistică a României

Rutele turistice propuse de Consiliul Județean Dâmbovița, la propunerea președintelui Corneliu Ștefan, își propun să scoată în evidență monumentele culturale și potențialul turistic al județului Dâmbovița. De această dată se scoate în evidență nu doar Municipiul Târgoviște, fosta Capitală a Țării Românești, ci se pune accentul și pe alte obiective, precum traseele montane.

Traseele se intitulează: „Din inima Bucureștiului spre munții Bucegi”, „Curți domnești și boierești muntenești” și „Drumul Brâncoveanului de la București la Sâmbăta de Sus și Făgăraș”. Ele unesc elemente ale turismului istoric și elemente ale potențialului natural din zona montană a județului.

Dambovita intra pe harta turistica a Romaniei
Dambovita intra pe harta turistica a Romaniei

Traseele îmbină obiectivele culturale cu cele naturale

Primul traseu, „Din inima Bucureștiului spre munții Bucegi”, pleacă din inima Bucureștiului de la Palatul Cotroceni și Grădina Botanică și ajunge la Potlogi, Nucet, Târgoviște, Sinaia și se încheie cu Vârful Omu.

Conacele boierești și curțile domnești sunt principalele personaje ale celui de-al doilea traseu, „Curți domnești și boierești muntenești”. Se începe cu cea mai veche curte domnească, cea de la Câmpulung, continuă cu Curtea de Argeș, Conacul Goleștilor și cel al Brătienilor, ajunge la Târgoviște, la Curtea Domnească pentru a se continua în județul vecin, Prahova, la Filipeștii de Târg, Bucov, Urlați și Brebu.

Al treilea traseu este dedicat domnitorului Constantin Brâncoveanu, unul dintre cei mai longevivi domnitori ai Țării Românești, ce a domnit 26 de ani. Așadar, traseul pornește de la Curtea Domnească din București, îndreptându-se spre celelalte curți domnești, precum cele de la  Mogoșoaia, Potlogi, Târgoviște, Doicești, continuând peste munți, la Sâmbăta de Sus și Făgăraș.

Traseele propuse de Consiliul Județean Dâmbovița conțin descrierea obiectivelor și a zonelor de interes, dar și informații referitoare la acces, tarife, distanțe între obiective, posibilități de cazare, precum și modalități de recreere.

Consiliul Județean Dâmbovița are și aplicație mobilă

Pentru a facilita accesul turiștilor în județul Dâmbovița, instituția județeană a creat și o aplicație pentru telefonul mobil. Aceasta poate fi descărcată de Google Play și Apple Store. Aici puteți veți găsi toate informațiile legate de activitatea Consiliului, dar și cele mai importante obiective turistice și evenimente din județ.

Linkurile pentru descărcarea aplicației sunt:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details

iOS: https://apps.apple.com/…/consiliul…/id1550770690

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe