Prăjitura Carpaţi, reţeta pe care orice gospodină trebuie să o ştie. Ingredientul care schimbă tot

Badea Violeta 11.05.2022, 11:39
Prăjitura Carpaţi, reţeta pe care orice gospodină trebuie să o ştie. Ingredientul care schimbă tot

Weekendul ne bate la uşă, iar gospodinele din țara noastră se gândesc deja la preparatele delicioase pe care le vor pune pe masa pentru familie sau musafiri. Și dacă nu ai încă o idee, noi venim cu o sugestie: prăjitura Carpați. Aceasta este făcută din opt foi, o cremă aromată și o glazură delicioasă. Hai să vedem cum se face acest minunat desert și care este ingredientul care schimbă tot.

Prăjitura Carpaţi. Rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat

Dacă ai poftă de ceva dulce sau ai parte de invitați, însă nu știi ce să pregătești pentru a-ți potoli pofta sau pentru a-i impresiona pe cei dragi, poți să încerci acest desert minunat. Este vorba despre prăjitura Carpați. Cu siguranță, nimeni nu va fi dezamăgit de gustul ei. Toți cei care o vor savura vor rămâne fascinați de gustul fin.

Ingredientul care schimbă tot este esența de rom care se adaugă în cremă. Aceasta dă o aromă incredibilă prăjiturii. Iată și celelalte ingrediente pe care le vom folosi și cum se prepară acest desert incredibil.

Reteta prajitura Carpati
Reteta prajitura Carpati

Ingrediente

Pentru blat:

  • patru oră
  • 300 de g de zahăr
  • 300 de ml de ulei
  • 300 de ml de lapte
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un kg de făină

Pentru cremă:

  • 400 de g de zahăr
  • 12 linguri de făină
  • 1,5 l de lapte
  • 250 de gr de margarină
  • esență de rom

Pentru glazură:

  • 200 de g de ciocolată amăruie
  • 200 de ml de lapte
  • două linguri de ulei

Pentru decor:

  • nucă de cocos
  • nucă macinată

Mod de preparare

Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul treptat și se amestecă foarte bine. Se adaugă laptele, făina și bicarbonatul de sodiu. Se frămână energic până când se obține un aluat ferm.

Ulterior, acesta se împarte în opt bucăți egale. Masa de lucru se unge bine cu ulei, apoi se întind pe rând foile de aluat. Acestea se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la o temperatură de 150 grade Celsius pentru circa zece minute.

Mai departe, se pregătește crema. Se topește zahărul. După caramelizare se adaugă cele 12 linguri de făină, esența de rom și se amestecă până este încorporată în caramel.

Mai departe se toarnă laptele și se lasă la fiert până ce crema se îngroașă ușor. Deasupra se adaugă margarina și se amestecă până se topește, apoi crema se dă la rece.

Acum se asamblează prăjitura. Se pune pe fiecare foaie câte un strat de cremă. Ultima foaie trebuie să fie îmbărcată cu un strat de cremă. Se dă prăjitura la rece timp de câteva ore, apoi se taie în două pe lungime.

Ulterior, fiecare din cele două bucați se taie pe diagonală. Acum, triunghiurile obținute se lipesc două câte două. Se topește ciocolata împreună cu laptele și uleiul la bain marie.

Se glazurează prăjitura. Se presară nuca de cocos sau nucile măcinate. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să tăiem prăjitura și să o servim. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...