Povești emoționante care dovedesc că animalele au cel mai sensibil suflet

Ileana Mlădinoiu 26.09.2020, 11:24
Povești emoționante care dovedesc că animalele au cel mai sensibil suflet

Ați citit multe articole despre animale capabile de multă compasiune, de dragoste față de oameni, față de regnul lor, făcând uneori acte de bravură pe care nici nu vi le puteți imagina. Poveștile în care animale de tot felul sunt actori principali par câteodată incredibile, întrebându-ne cum de au excepționale capacități să se comporte atât de uman. Cu alte cuvinte, suntem încă departe de a fi înțeles totul despre animalele care nu vor înceta niciodată să ne surprindă și să ne emoționeze.

 Elefanții care s-au regăsit după 25 de ani

Jenny și Shirley, două femele elefant asiatice, au petrecut mai mulți ani împreună într-un circ, în condiții umilitoare. La acea vreme, Jenny era un bebeluș, iar Shirley avea 20 de ani. Pentru că la un moment dat au fost despărțite, cele două animale nu s-au mai văzut vreme de 25 de ani. Soarta a făcut ca cei doi elefanți să se întâlnească din nou, de data aceasta într-un adăpost pentru pachiderme din Tenessee. De îndată ce s-au văzut, au devenit foarte agitați.

Carol Buckley este omul care a participat la reîntâlnirea lor. Își va aminti acest copleșitor moment toată viața. Comportamentul lui Jenny a fost unul special. Își dorea mult să iasă să-și vadă prietena. Au devenit automat inseparabile. “Nu am trăit niciodată ceva atât de emoționant și adevărat în viața mea”, mărturisește Buckley.

Un ciobănesc german ajută o cățelușă oarbă

Ellie, un cocker orb, s-a trezit acum câțiva ani abandonat într-un adăpost de animale. Habar nu avea că Leo, un frumos ciobănesc german care locuia și el tot acolo, o va ajuta să „vadă”. Jean Spencer, proprietarul adăpostului, explică faptul că cei doi câini sunt inseparabili: „Când mergem la o plimbare în parc, Leo îl îndrumă pe Ellie peste tot. Este foarte protector și se asigură că niciun alt câine nu-i va face rău.”

Reacția unui pui de leu care nu și-a uitat stăpânii

În 1969, Anthony Bourke și John Rendall, doi prieteni australieni care călătoreau la Londra, au descoperit în celebrul magazin Harrods un pui de leu de vânzare închis într-o cușcă îngustă. Impresionați de starea acestuia, cei doi bărbați decid să-l cumpere cu 3.500 de lire sterline, pentru a-i oferi spațiul și îngrijirea pe care o merită.

Câteva luni mai târziu, Anthony și John se confruntă cu o problemă majoră. Puiul de leu crește prea repede și nu mai era loc suficient în apartamentul celor doi. Singura soluție a fost reintegrarea lui în savana africană.

La un an, după ce leul s-a întors în mediul său natural, cei doi bărbați au dorit să-l viziteze. Specialiștii le-au explicat apoi că Christian, numele leului, care devenise liderul unei trupe de lei, nu-i va mai recunoaște și că, acum, în întregime sălbatic, ar putea fi chiar agresiv față de ei.

Departe de a fi descurajați de aceste avertismente, australienii au plecat totuși să-l întâlnească pe Christian. Au descoperit trupa și l-au văzut pe fostul lor protejat. Împotriva oricărui prognostic, animalul i-a recunoscut de la distanță, a alergat spre ei,  sărindu-le de bucurie în brațe.

Povesti emotionante cu animale
Povesti emotionante cu animale

O pisică simte moartea iminentă

Oscar este o pisică extraordinară. Felina trăiește de mult timp într-un azil de bătrâni. Ea este capabilă să simtă când unul dintre rezidenți va muri. Și când exact asta se întâmplă, merge imediat în camera persoanei, pentru a o alina în ultimele momente ale vieții sale.

Sora uneia dintre femeile care au murit în prezența lui Oscar a împărtășit experiența  incredibilă, dureroasă: „Prezența lui Oscar a fost foarte liniștitoare. Ce este mai frumos decât să vezi cum o pisică toarce când cineva pleacă din această viață? ”

Cimpanzeii deplâng moartea unui prieten

Cimpanzeii deplâng moartea unui prieten
Cimpanzeii deplâng moartea unui prieten

Incredibila poveste s-a întâmplat într-un refugiu de cimpanzei din Camerun. Când unul dintre ei a murit, toți cimpanzeii din oraș s-au adunat pentru a asista la “înmormântarea” prietenului lor. Se mai spune că s-au îmbrățișat reciproc, în timp ce și-au luat adio de la  defunct.

Urmăriți Impact.ro și pe