Polițiștii din Bistrița-Năsăud investighează sinuciderea unui copil de 14 ani. Este cutremurător motivul pentru care s-a spânzurat

Elena Avramescu 13.10.2021, 17:06
Polițiștii din Bistrița-Năsăud investighează sinuciderea unui copil de 14 ani. Este cutremurător motivul pentru care s-a spânzurat

Tragedie în Bistrița, după ce un elev de 14 ani de la Şcoala gimnazială nr.1 din municipiu a murit după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o reţea de socializare. Astfel că a fost găsit spânzurat în locuinţă, conform informaţiilor furnizate de către inspectoratul şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan.

Polițiștii din Bistrița-Năsăud investighează sinuciderea unui copil de 14 ani

Această tragedia s-a întâmplat în cursul după-amiezii de marţi, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea unităţii de învăţământ. Conform Aureliei Dan, se pare că elevul de clasa a opta care s-a spânzurat era singur la părinţi şi avea rezultate extrem de bune la învăţătură.

Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…)

Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective, a spus inspectorul şcolar general, potrivit Agerpres.

Astfel că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a spus că în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. În plus, ISJ a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

Politistii din Bistrita-Nasaud investigheaza sinuciderea unui copil de 14 ani
Politistii din Bistrita-Nasaud investigheaza sinuciderea unui copil de 14 ani

La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor.

Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc, a mai spus Aurelia Dan.