Poliția nu-l iartă pe Cătălin Rădulescu după scandalul cu masca. „Chiar dacă îți place șaorma”

Raluca Juncu 22.07.2020, 11:10
Poliția nu-l iartă pe Cătălin Rădulescu după scandalul cu masca. „Chiar dacă îți place șaorma”

Parlamentarul PSD Cătălin Rădulescu a fost marți în vizorul forțelor de ordine, într-o benzinărie, unde a refuzat să poarte masca. Acesta a recurs la mai multe jigniri față de polițiștii care l-au avertizat de acest lucru. Celebrul deputat mitralieră a fost amendat ulterior pentru acest lucru de către polițisti. Ce spune acum Sindicatul Europol despre fapta acestuia?

Deputatul AKM sfidează din nou legea

Cătălin Rădulescu, zis deputatul „Mitralieră” a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 de lei în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și cu 500 de lei pentru conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, potrivit adevarul.ro.

Sursa foto: Facebook/ Cătălin Rădulescu
Sursa foto: Facebook/ Cătălin Rădulescu

„Încă un parlamentar fără mască, sfidează Poliția Română.

Fie că îți place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea măștii în spațiile închise este obligatorie. Acest lucru nu e valabil și pentru deputatul-ginecolog Cătălin Rădulescu, alias „Mitralieră”, care a refuzat să poarte mască într-o benzinărie, jignindu-i pe colegii noștri pentru simplu fapt că el nu a avut capacitatea să înțeleagă că legitimația de parlamentar o poate flutura doar pe holurile Parlamentului, nu și în locurile publice (…)

Nu știm dacă tocmai cei care fac legea și-au propus să o sfideze, însă știm că polițiștii își fac treaba în continuare și vor sancționa aceste derapaje indiferent că ești parlamentar sau shaormar”, au scris pe Facebook reprezentanții Sindicatului Europol.

Ulterior, Cătălin Rădulescu a spus la Digi 24 că nu purta masca pentru că era ruptă, motiv pentru care polițiștii l-au amendat pe nedrept.

Recent, alți doi deputați din Parlamentul României au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor impuse de pandemia de COVID-19. Deputații Adrian Solomon și Irinel Stativă, ambii social-democrați au intrat în incinta unui fast-food din centrul Capitalei fără să poarte masca la gură. Poliția a fost sesizată, care i-a amendat ulterior, conform legii.

Urmăriți Impact.ro și pe