Planul secret al lui Dincă. Declarația care răstoarnă cazul Caracal. Ce se întâmplă cu ancheta

Redacția IMPACT 07.01.2020, 11:28
Planul secret al lui Dincă. Declarația care răstoarnă cazul Caracal. Ce se întâmplă cu ancheta

Cazul Caracal nu încetează să fie în atenția publică. Potrivit ultimelor informații care au fost vehiculate ieri în mass-media, Ghoerghe Dincă ar fi cerut să fie reaudiat în anchetă, întrucât se pare că acesta și-a schimbat din nou declarațiile. Care este adevărul?

Ancheta din Caracal, un tăvălug de informații contradictorii

Au trecut deja 10 luni de la dispariția Luizei Melencu, eleva din Caracal care nu s-a mai întors niciodată acasă întrucât a fost sechestrată și abuzată și ucisă, după spusele lui Gheorghe Dincă, principalul inculpat în anchetă. De numele său se leagă și dispariția și uciderea din culpă a Alexandrei Măceșanu, o altă tânără din Caracal care dispăruse deja. Deși bărbatul în vârstă de 66 de ani și-a recunoscut odioasele fapte, în spațiul public a circulat ieri informația potrivit căreia acesta ar dori să fie reaudiat de procuorii DIICOT, în contextul în care și-a schimbat declarațiile. Antena 3 scria ieri că Gheorghe Dincă și-a schimbat declarațiile și că neagă faptul că ar fi ucis-o pe Luiza Melencu.

Ce spune avocatul lui Dincă

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă spune că el nu a fost informat și consultat în ceea ce privește această modificare a declarațiilor clientului său, relatează Mediafax. Procurorii DIICOT nu a comunicat încă nimic oficial în acest sens.
În măsură în care se presupune că Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, el este acuzat în continuare de uciderea din culpă a Alexandrei Măceșanu, faptă pe care a recunoscut-o. Totodată, cazul dispariției Luizei Melencu va fi analizat în continuare de oamenii legii, în ciuda faptului că Monica Melencu, mama fetei de 19 ani susține în continuare că fiica ei nu este moartă și că între procurorii DIICOT și Gheorghe Dincă există o înțelgere tacită.

„Noi am susţinut de la început că Luiza nu este moartă. Şi nu este moartă. Aşteptăm să vedem ce declară Dincă. Eu am spus că o să lupt până o să aflu adevărul. Speranţa am avut-o de la început că Luiza este vie, trebuia să aflăm adevărul de la el. Numai că el… uitaţi-vă, nouă luni de zile n-a spus absolut nimic. Iar eu nu ştiu pe ce bază trimiteau ei (procurorii DIICOT-n.r.) dosarul în instanţă… Mă gândesc că totuşi, Dumnezeu e sus şi ne va ajuta.
„Probabil a fost o înţelegere între el şi procurori, între el şi altcineva. A fost o înţelegere şi, probabil, aici e implicată familia. În momentul în care aude că se vorbeşte de familie, probabil el atunci a şi de asta a şi luat atitudinea asta”, a mai spus Monica Melencu”, a declarat ieri Monica Melencu pentru Mediafax.

Alexandru Cumpănașu, noi scenarii

La auzul acestor vești, rudele Alexandrei Măceșanu au reacționat dur. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu susține în continuare că cele două tinere traăiesc, mizând pe ipoteza unei înscenari. El mai crede, totodată că Daniela Dincă, fiica acuzatului face parte dintr-o grupare de proxenetism, prin intermediul căreia a operat pentru a răpi fetele.

Ar putea fi Gheorghe Dincă eliberat din arest?

Până la sfârștiul acestei luni, dacă procurorii DIICOT nu trimit dosarul „Caracal” în judecată, Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat, în conformitate cu art. 246 , alin (4), din Noul Cod de Procedură Penală, care prevede că „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăşi un termen rezonabil şi nu poate fi mai mare de 180 de zile”.
Luiza Melencu, tânăra de 19 ani din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, a dispărut în luna aprilie 2019, după ce s-a urcat într-o maşină de ocazie, pe o stradă din Caracal. Procurorii DIICOT, cei care anchetează cazul, l-au acuzat pe Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani din Caracal, că a răpit-o, violat-o şi ucis-o pe tânără, dar şi pe o altă adolescentă din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, Alexandra Măceşanu.

Urmăriți Impact.ro și pe