Planul pentru evacuarea lui Vladimir Putin din Rusia ar fi fost pregătit. Ce se întâmplă cu preşedintele dacă Ucraina câştigă războiul

Ioana Bucur 01.08.2022, 07:47
Planul pentru evacuarea lui Vladimir Putin din Rusia ar fi fost pregătit. Ce se întâmplă cu preşedintele dacă Ucraina câştigă războiul

În timp ce toate discursurile oficialilor de la Moscova vorbesc despre o victorie răsunătoare a operațiunii militare, cei responsabili pentru securitatea liderului de la Kremlin sunt gata pentru orice scenariu, chiar și un deznodământ nefavorabil țării lor. Potrivit unor surse ce pretind că ar veni chiar din interiorul Kremlinului, planul pentru evacuarea lui Vladimir Putin din Rusia ar fi fost pregătit. Ce ar urma să se întâmple cu președintele în cazul în care Ucraina câștigă războiul.

Se pare că planul pentru evacuarea lui Vladimir Putin din Rusia este deja pregătit

După mai bine de cinci luni de la primul atac asupra Ucrainei, războiul început de Vladimir Putin pare că a ajuns într-un punct nefavorabil armatei ruse.

Ofensiva din Donbas stagneză, ucrainenii sunt la un pas să reia controlul asupra Hersonului. Acasă, în Rusia, economia se prăbușește de la o zi la alta. În aceste condiții, liderul de la Kremlin este „conștient de posibilitatea unei schimbări bruște de dispoziție în țară”, scriu cei de la Daily Mail.

Mai mult, un canal de Telegram ce susține că provine chiar din interiorul Kremlinului anunță că planul pentru evacuarea lui Vladimir Putin din Rusia ar fi fost pregătit și va fi pus în aplicare, în cazul în care Ucraina câștigă războiul.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Putin și familia sa vor urca la bordul unui avion și vor ajunge în Siria, stat prieten al Rusiei și al cărui conducător, Bashar al-Assad, a fost salvat după intervenția președintelui rus în războiul civil din 2015.

Planul pentru evacuarea lui Vladimir Putin din Rusia ar fi fost pregătit. Ce se întâmplă cu preşedintele dacă Ucraina câştigă războiul
Vladimir Putin

Discuții secrete, unde ar putea cere azil

Totuși, planul de evacuare are o problemă. Pentru a ajunge în Siria, avionul care l-ar transporta pe președinte ar trebui să traverseze spațiul aerian al Turciei, care este stat membru NATO. În cazul în care liderul Recep Tayyip Erdoğan ar refuza accesul aeronavei în spațiul aerian al Ankarei, Putin și-ar pierde cea mai scurtă cale spre siguranță.

Putin și Erdogan au avut o relație dificilă în ultimul deceniu. Nu este exclus ca în timpul întâlnirii liderului rus cu omologii săi din Turcia și Iran de acum câteva zile când, oficial, tema de discuție a fost Siria, Putin să fi negociat posibilitatea de a cere azil în cazul unei lovituri de stat sau a unei revoluții.

Un alt aliat al Moscovei și care ar fi interesat de protecția lui Putin este Iranul, putere regională și dușman al țărilor occidentale.

„În principiu, este benefic pentru Iran şi Turcia să îl ţină în rezervă pe preşedintele rus în exil, folosindu-l, în funcţie de situaţie, ca o pârghie sau ca monedă de schimb”, afirmă canalul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...