Plaje incredibile pe care ar trebui să le vizitezi înainte ca toată lumea să le descopere

Cătălina Burghelea 11.02.2022, 13:39
Plaje incredibile pe care ar trebui să le vizitezi înainte ca toată lumea să le descopere

Plaje precum Copacabana (Brazilia) sau Bondi (Australia) ar putea fi cele mai frumoase din lume, dar puțini le-ar numi liniștite. Deci, ce destinații să alegi, dacă ești în căutarea unui loc puțin mai îndepărtat? Există încă plaje nealterate de turismul de masă, așa că pregătește-ți bagajele, pentru că ai ce vedea.

Plaja Sirena, Cayo Largo del Sur, Cuba

Această plajă cu nisip alb curat, lungă de 1,6 km, se mândrește cu ape turcoaz perfecte și palmieri care oferă o mulțime de umbră naturală. Cuvântul spaniol Sirena se traduce prin „sirenă” și, datorită poziției sale geografice, ai șansa de a înota printre delfini.

Plaja Rouge, Ziama Mansouriah, Jijel, Algeria

Apele mediteraneene cristaline și nisipul roșu orbitor fac din această zonă unul dintre cele mai uimitoare țărmuri africane. În mare parte nealterat de turism, poi găsi acest paradis lângă orașul Ziama Mansouriah, provincia Jijel, nord-estul Algeriei.

Plaja nisipului roz, Harbour Island, Bahamas

Acest tărâm din Bahamas este uimitor și neobișnuit. Cei aproape cinci kilometri de nisip fin și roz ajută la transformarea paradisului în una dintre cele mai frumoase plaje din Bahamas. Nisipul își capătă culoarea din amestecul coralului roșu cu nisipul alb. Este una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip roz din lumeE greu să nu fii de acord cu această afirmație.

Plaja Squeaky, Victoria, Australia

Localnicii spun că nisipul este atât de fin și curat, încât scârțâie când mergi pe el. (Deși experții spun că sunetul se datorează granulelor rotunjite de cuarț).

Situată la două ore sud de Melbourne, celebra plajă cu nisip alb oferă, de asemenea, vederi minunate asupra coastei și este un loc emblematic al peninsulei Wilsons Promontory. Radiodifuzorul australian SBS l-a numit una dintre „minunile necunoscute” ale țării.

Praia da Falésia, Olhos de Água, Portugalia

Este una dintre cele mai bune plaje din regiunea portugheză Algarve. Te vei simți binecuvântat stând pe stâncile sale roșii incredibile, privind în jos la șase kilometri de plajă. Praia da Falésia este atât de lungă, încât îți va lua aproximativ două ore să o parcurgi. Nu este o modalitate rea de a-ți petrece timpul liber, nu-i asa?

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Sicilia, Italia

Nisipul auriu și apele acvamarine puțin adânci pot fi găsite în această rezervație naturală, unde cuibăresc țestoasele. Deși a câștigat numeroase premii, Spiaggia dei Conigli nu a fost ruinată de turismul masiv.

„Spiaggia dei Conigli” (Plaja Iepurilor) din Sicilia este accesibilă doar cu barca și este situată pe coasta de sud a insulei Lampedusa, cea mai îndepărtată insulă a Italiei.

Playa de Cofete, Fuerteventura, Spania

Este o plajă sălbatică, aproape virgină, în vârful cel mai sudic al insulei Fuerteventura. Accesul cu mașina se face destul de greu, cu excepția cazului în care ai un vehicul adecvat, capabil să se descurce pe drumul neasfaltat.

Plaja Cofete are peste 12 kilometri lungime și se mărginește la nord cu insula Siete Viudas, iar la sud cu Roque del Morro. Este un loc etern, unde coexistă nisip auriu, roci vulcanice și o mare cu valuri puternice. În plus, panorama este completată cu mediul natural incredibil al zidurilor muntoase din Parcul Natural Jandía, care este unul dintre spațiile naturale ale insulei Fuerteventura. În ultimul timp, plaja a devenit un paradis pentru nudisți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...