Pizza la tigaie, reţetă uşoară şi rapidă. Aşa nu mai faci căldură în casă

Ioana Bucur 17.07.2022, 16:08
Pizza la tigaie, reţetă uşoară şi rapidă. Aşa nu mai faci căldură în casă

Nu este doar un preparat, ci un adevărat răsfăț culinar, potrivit pentru orice moment al zilei și orice perioadă a anului. Este gustoasă, ușor de făcut și poate fi personalizată după preferințele fiecăruia. Ce nu este tocmai plăcut este să o ții într-un cuptor încins în timpul lunilor de vară, când canicula ne doboară. Există o soluție și pentru asta: pizza la tigaie! Nu trebuie să ratezi această rețetă rapidă.

Rețetă pizza la tigaie

O seară în familie sau în care prietenii vin în vizită parcă nu este completă fără o pizza gustoasă din care să mănânce toți musafirii. Preparatul născut în Italia a devenit vedetă în întreaga lume. Este ușor de făcut, poate fi personalizată în funcție de preferințele fiecăruia.

Singura problemă ar putea să apară în zilele caniculare de vară, când ideea unui cuptor încins care să ridice temperatura în casă este ultimul lucru pe care ni-l putem dori. Există o soluție și pentru asta: pizza la tigaie. Rețeta este simplă și rapidă, nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute.

Ingrediente

Pentru blat, vei avea nevoie de:

  • trei linguri de iaurt sau smântână
  • nouă sau zece linguri de făină
  • două sau trei ouă
  • sare

Pizza la tigaie, reţetă uşoară şi rapidă. Aşa nu mai faci căldură în casă

Pentru topping, vei avea nevoie de:

  • sos de roșii
  • mezeluri sau carne de pui sau de porc (gătită)
  • parmezan, mozzarella
  • ciuperci, ardei, ceapă, porumb, măsline, iar lista poate continua, în funcție de preferințe

Mod de preparare

Este un mod de preparare altfel, dar deloc complicat. Pentru blat, se amestecă toate ingredientele până se obține o compoziție moale, aproape lichidă și se toarnă într-o tigaie deja incinsă în care au pus înainte puțin ulei.

Toppingurile alese se pun peste, se pune un capac pe vas și se lasă la copt în tigaie, având grijă ca focul să fie setat la un nivel mic spre mediu.

În momentul în care observi că blatul începe să se rumenească la margini și că brânza și cașcavalul s-au topit, se ia vasul de pe foc, se feliază pizza cât este încă fierbinte și se savurează cu fiecare înghițitură!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...