Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte. Urmează și alte modificări importante, anunțul lui Florin Cîțu

Nicu Stan 23.09.2021, 12:56
Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte. Urmează și alte modificări importante, anunțul lui Florin Cîțu

Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, adică vor putea circula nestingherite între orele 20:00-5:00. În plus, urmează și alte modificări importante, potrivit anunțului făcut de premierul Florin Cîțu. Toate amănuntele importante, în articolul de mai jos.

Românii care sunt vaccinați vor fi scutiți de carantina de noapte. Ce se întâmplă cu testarea copiilor între 6 și 12 ani

Românii care sunt vaccinați vor fi scutiți de carantina de noapte în localitățile în care aceasta se impune. Premierul Florin Cîțu a anunțat că în ședința de Guvern de azi vor fi făcute câteva modificări la hotărârea de săptămâna trecută, astfel încât să nu mai fie nevoie de testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului covid.

”Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie.

Carantina de noapte nu va mai tine persoanele vaccinate in casa
Carantina de noapte nu va mai tine persoanele vaccinate in casa

Certificatul verde garantează ieșirea din casă

Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a declarat Florin Cîțu.

Magazinele rămân deschise și după ora 18:00

De asemenea, persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, în timp ce magazinele vor rămâne deschise și după ora 18:00 în localitățile cu incidență peste 4 la mie, a mai anunțat Florin Cîțu.

”Cei care sunt vaccinați nu pot fi restricționați pentru că unele persoane din România nu vor să se vaccineze. Dacă ești vaccinat poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”, a nai spus Florin Cîțu.

Testarea copiilor, obligatorie în prezent

În plus, în actuala formă a hotărârii de Guvern, copiii cu vârste între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați, trebuie testați anti-coronavirus pentru a avea acces în resstaurante, la spectacole, sau alte activități, ceea ce presupune costuri care trebuie suportate de părinți.

”Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați la peste 3 la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat premierul României.

Certificatul verde ține economia deschisă

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu spune că certificcatul verde ajută economia.

”Nu închidem economia, avem certificatul verde care permite accesul la activități care rămân deschise în condiții de siguranță”, a adăugat Florin Cîțu.