Pericolul la care sunt supuși românii când își rezervă vacanța în Grecia. ,,Când ajung acolo sunt fiii ploii”

Elena Cislaru 07.04.2023, 12:25
Pericolul la care sunt supuși românii când își rezervă vacanța în Grecia. ,,Când ajung acolo sunt fiii ploii”

Tot mai mulți oameni încearcă să-și rezerve din timp o vacanță de vis pentru a beneficia de promoții și prețuri mai atractive oferite de hotelieri. Totuși, printre aceștia există și persoane dubioase care încearcă să profite de naivitatea turiștilor, dar și proprietari care își măresc prețurile exagerat.

Cum sunt păcăliți

Întâmplările în care turiștii sunt păcăliți de hotelieri nu sunt rare și tot mai mulți români se plâng de diverse probleme, inclusiv de cereri de plată în avans sau alte forme de înșelăciune. Surprinzător e că unii dintre aceștia au fost păcăliți chiar pe platforma Booking.com. Mulți dintre cei care au călătorit au ales ca destinație Grecia, acolo unde au avut parte de experiențe neplăcute.

Un român a împărtășit pe un grup de Facebook o situație similară, după ce și-a petrecut vacanța în Halkidiki, Grecia.

Vă rog să mă lămuriți cu un aspect: Deja sunt la a doua experiență de genul ăsta și nu știu ce să mai înțeleg. Pe Booking îmi apare un preț, iar când încerc să contactez direct proprietarul, îmi dă preț cu 40-50% mai mare. Când eu mă așteptam să fie taman invers. Aș vrea să știu cu aproximație cam cât ar fi prețul corect/ noapte pentru un apartament (suntem 2 adulți + 3 copii 4-11 ani). Nu ne dorim ceva luxos, doar să fie la 5 minute de plajă. Anul trecut am fost în Thassos, și erau destul de mulți care se plângeau că au făcut rezervare pe Booking, și când au ajuns acolo s-au trezit fiii ploii”. a scris nemulțumit turistul.

Prin intermediul grupului de Facebook, românul a aflat că nu este singurul care a întâmpinat această problemă și că au fost și alți turiști în situația lui.

Așa fac grecii, dau pe booking prețul, nu ești sigur de cazare, te trezești în toiul verii cu camera dată”, a spus cineva, în timp ce o altă persoană s-a plâns de prețurile exagerate practicate de greci: „Mie mi-a zis unul la un moment că a dat 250 euro pe noapte.

Există însă și cazuri fericite, în care românii reușesc să-și facă rezervările la prețuri decente, în special atunci când îi cunosc pe proprietari.

Eu am rezervat direct la proprietar în Nea Potidea, brațul Kassandra. Dormitor, living, bucătărie și baie, 10 zile 575 euro fără mâncare. La 40m de plajă. Din 6.06 până în 16.06″, a scris un alt turist pe rețelele sociale.

 

Urmăriți Impact.ro și pe