Perechile de frați de la Campionatul Mondial din Qatar. Doi dintre ei joacă în naționale diferite

Beatrice Dumitru 25.11.2022, 15:40
Perechile de frați de la Campionatul Mondial din Qatar. Doi dintre ei joacă în naționale diferite

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 este considerat cel mai controversat din ultimele decenii, dar este și inedit prin faptul că la competiția din Qatar joacă cinci perechi de frați. Doar dintre aceștia nu evoluează în aceeași selecționată. Iată din ce echipe naționale fac parte frații de la Cupa Mondială.

Cele cinci perechi de frați de la Campionatul Mondial din Qatar

La Cupa Mondială s-au aliniat la start 32 de formații, în componența cărora se regăsesc și cinci perechi de frați. Patru dintre aceste perechi joacă în aceeași echipă națională, iar doi dintre frați au ales selecționate diferite.

Cei mai cunoscuți dintre frați suntbelgienii Eden și Thorgan Hazard, ghanezii Jordan și Andre Ayew, sârbii Vanja și Sergej Milinkovic-Savic, Lucas și Theo Hernandez și Inaki și Nico Williams, care joacă în echipe diferite.

Perechile de frați de la Campionatul Mondial din Qatar. Doi dintre ei joacă în naționale diferite
Theo și Lucas Hernandez din naționala Franței. Sursa foto: Twitter

Frații care joacă în echipe naționale diferite

Eden Hazard (Real Madrid) și Thorgan Hazard (Borusia Dortmund) au fost pentru prima dată colegi în teren pentru naționala Belgiei într-un amical cu Țările de Jos, disputat pe 9 noiembrie 2016. Frații Hazard au prins trei minute și la Cupa Mondială din 2018 contra Panama.

Jordan Ayew (Crystal Palace) și Andre Ayew (Al-Sadd) sunt frații din naționala Ghanei, aceștia jucând a doua oară împreună la un Campionat Mondial și speră să treacă de faza grupelor. Andre a ratat în 2010 calificarea în semifinalele Cupei Mondiale, fiiind eliminat de Uruguay la loviturile de departajare.

Vanja Milinkovic-Savic (Juventus Torino și Sergej Milinkovic-Savic (Lazio Roma) fac parte din naționala Serbiei. Supranumit „Sergentul”, mijlocașul Sergej Milinkovic-Savic, cumpărat de Lazio în 2015, a reușit 63 de goluri și 58 de pase decisive în 314 meciuri.

Inaki Williams și Nico Williams (Athletic Bilbao) au părinți ghanzezi, dar s-au născut în Spania. Cei doi sunt adversari când vine vorba de echipa naționala, deoarece fratele cel mare, Inaki, a ales să joace pentru Spania, în timp ce Nico evoluează pentru Ghana.

Și naționala Franței are doi frați, Lucas Hernandez (Bayern Munchen) și Theo Hernandez (AC Milan). Din păcate, Lucas s-a accidentat grav la genunchi în meciul cu Australia și a părăsit lotul. Aceștia au jucat primul meci împreună pe 7 octombrie 2021, în amicalul Franța – Belgia (2-3).

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...