Pensii majorate cu până la 10%. Când ar urma pensionarii din România să primească mai mulţi bani

Badea Violeta 08.06.2022, 10:34
Pensii majorate cu până la 10%. Când ar urma pensionarii din România să primească mai mulţi bani

Veste bună pentru pensionarii din România. Ministerul Muncii ar avea de gând să majoreze pensiile anul acesta. Reprezentanții ar lua în calcul creșteri cu 5%, 8% sau chiar 10%, însă decizia finală ar urma să fie anunțată abia peste câteva luni. Iată când ar urma, de fapt, să vină banii pentru vârstnici!

Ministerul Muncii, calcule pentru o nouă majorare a pensiilor

În ultimele luni, alimentele s-au scumpit considerabil, la fel ca facturile la energia electrică și gazele naturale, iar pensionarii din România abia îşi mai duc traiul de pe o zi pe alta, situația acestora fiind una destul de complicată. Din fericire, aceștia ar putea primi, în sfârșit, o veste bună.

Se pare că Ministerul Muncii ar face tot felul de simulări pe mai multe variante de majorare a pensiilor pentru anul acesta. Oficialii ar avea de gând să crească punctul de pensie cu 5%, 8% sau 10%.

Totuși, în situația în care guvernanții ar hotărî o majorare a pensiilor, aceasta s-ar putea produce abia în toamnă, după rectificarea bugetară, cel mai probabil în luna septembrie, au transmis pentru Profit.ro surse din Ministerul Muncii.

Reamintim că vârstnicii au primit bani în plus la pensie abia la începutul acestui an. Atunci, majorarea a fost de 10%, adică de la 1.442 lei la 1.586 lei, iar pensia minimă a crescut cu 25%.

Ce se intampla cu fondurile de pensii Pilonul II
Pensionarii ar putea avea parte de o noua majorare

„Evident că şi pensiile trebuie să crească”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, 7 iunie, că pensionarii ar trebui să primească mai mulți bani, fiindcă este incorect ca doar aceștia să plătească „preţul” crizelor.

„În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere, (…) e evident că și pensiile trebuie să crească pentru a da șansa pensionarilor să-și permită cel puțin un minim necesar. Așa cum cresc salariile atunci când avem inflație și prețuri în creștere, așa trebuie să crească și pensiile.

E imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină cum are cineva care e în deplinătatea forțelor – dacă nu-i ajung banii, își caută alt job, poate mai lucrează peste program și așa mai departe.

Pensionarii stau în ceea ce primesc – pensia lor și mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat situației. E clar că Guvernul trebuie să vină – și va veni – cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...