Pelerinaj religios acum în Capitală, la moaștele Sfântului Mina. Câți credincioși s-au adunat la acest eveniment, în plină pandemie

Stan Filon 11.11.2020, 14:18
Pelerinaj religios acum în Capitală, la moaștele Sfântului Mina. Câți credincioși s-au adunat la acest eveniment, în plină pandemie

Pe data de 11 noiembrie este prăznuit Sfântul Mina, iar oamenii iau cu asalt de fiecare dată biserica din București. La fel s-a întâmplat și astăzi, deși suntem în plănă pandemie, iar aceste pelerinaje sunt în afara legii, mai ales că Bucureștiul se află în scenariul roșu, fiind depășit de mult timp pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Pelerinaj religios la Biserica Sfântul Mina, din București

Cu toate acestea, peste 1.000 de persoane s-au așezat la coadă, în fața bisericii Sfântu Mina, din București, potrivit G4Media.ro, care publică și o fotografie de la fața locului, din care se vede că respectiva coadă are zeci de metri, iar oamenii stau liniștiți la rând.

La fața locului sunt prezenți și zeci de jandarmi, potrivit surselor G4Media.ro, care, periodic, le recomandă pelerinilor să respecte regulile de protecție sanitară în context pandemic. Deocamdată nu au avut loc incidente, au mai precizat sursele.

Coadă de zeci de metri în fața bisericii

În weekendul trecut a avut loc un alt pelerinaj, la moaștele Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă, iar la finalul lunii octombrie mii de pelerini au fost prezenți la moaștele Sfântului Dumitru. La pelerinajele organizate în perioada pandemiei nu pot participa decât cei care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară evenimentul.

În București, rata de infectare a ajuns marți la 5,11 cazuri la mia de locuitori, iar activitatea în grădinițe, școli și piețe interioare au fost închise. La fel au fost închise și restaurantele, teatrele și cinematografele. În plus, școlile au trecut în toată țara în mediul online, pentru stoparea răspândrii noului virus.

Miercuri, 11 noiembrie, au fost din nou anunțate cifre îngrozitoare în ceea ce privește infecția de coronavirus din România. Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultileme 24 de ore, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate. Până astăzi, 8.389 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI