Pedeapsa primită de patroana unui bar după ce a cerut 600 de euro pentru o cafea unui turist. Situaţie fără precedent

Ana Chivu 02.11.2021, 14:20
Pedeapsa primită de patroana unui bar după ce a cerut 600 de euro pentru o cafea unui turist. Situaţie fără precedent

O patroană a unui bar a fost luată în vizor de lege după ce un angajat al barului său a cerut 600 de euro unui turist pentru o simplă cafea. Poliția a acționat imediat. Ce s-a întâmplat în acest caz?

Pedeapsă pentru o patroană a unui bar: a cerut 600 de euro unui turist pentru o cafea

Poliția din Ungaria este pe urma patronilor de restaurante și baruri care profită de turiști și explodează prețurile până și pentru cele mai mărunte lucruri. Același lucru s-a întâmplat în cazul unei patroane a unui bar care va apărea în fața magistraților alături de fiul său, după ce chelnerii din localul pe care îl deține alături de acesta au fost prinși solicitând plata unei note de plată de 210.000 de forinți.

Concret, nota de plată îi revenea unui turism german care dorise o cafea care l-a costat nu mai puțin de 600 de euro. Turistul a relatat că ospătarii i-au servit băuturi pe care nu le comandase, iar când a refuzat să plătească nota uriașă de plată chelnerii au amenințat că vor suna la poliție, relatează DPA.

Plângeri asemănătoare au apărut în mod repetat pe forumurile turistice de pe internet. Poliția anchetează restaurantul în cauză de mai multă vreme și acum au putut să-i prindă pe făptași în flagrant. Proprietarii dețin două baruri în Budapesta, dintre care unul aflat pe Vaci Utca, o stradă pietonală populară în rândul celor care tranzitează aceste locuri.

Unui turist i s-a cerut 600 de euro pentru o simplă cafea. Poliția a intervenit
Unui turist i s-a cerut 600 de euro pentru o simplă cafea. Poliția a intervenit

Antreprenori locali: ce spun aceștia despre sezonul care a trecut?

Restaurantul Pescăria lui Matei din Agigea, care este controlat de Matei Datcu, s-a bucurat de un sezon bun în vara acestui an. Chiar el a venit cu detalii despre cum a mers afacerea pe care o controlează în pandemie.

„Avem nevoie de oameni la tranşat, curăţat peştele, chelneri, barmani, femeie de serviciu. Avem o problemă cu găsirea oamenilor aici, de aceea am decis să apelăm la o firmă care să ne mai aducă 20-30 de angajaţi din Sri Lanka pentru sezonul de anul viitor.

Anul acesta am avut 50 de oameni în restaurant, din care 10 angajaţi din Sri Lanka“, a declarat pentru ZF antreprenorul Matei Datcu, proprietarul restaurantului.

Compania care operează restaurantul a finalizat în cursul anului trecut cu afaceri de 8.8 milioane de lei, față de 14 milioane de lei anul anterior, conform datelor publice de la Ministerul de Finanțe. Pescăria lui Matei și-a redus profilul net la 1.9 milioane de lei anul trecut, față de 4.1 milioane de lei anul anterior, moment în care în restaurant lucrau 54 de angajați.

Urmăriți Impact.ro și pe