Pedeapsa dură primită de şoferii care depăşesc coloana de maşini. Te vei gândi de două ori înainte data viitoare

Stan Filon 20.08.2021, 08:03
Pedeapsa dură primită de şoferii care depăşesc coloana de maşini. Te vei gândi de două ori înainte data viitoare

Imagini cu o mașină de teren care a încercat să depășească o coloană de mașini s-au viralizat zilele trecute pe internet. Din fericire, nu a avut loc niciun accident, chiar dacă din sens opus venea un TIR. Șoferul mașinii de teren a putut opri la timp mașina, însă a fost nevoit să meargă cu spatele zeci de metri, obligat de șoferul de TIR, care se apropia amenințător de el. Ei bine, vezi mai jos ce poți păți dacă depășești coloana de mașini.

Atenție, pedeapsă dură primită de şoferii care depăşesc coloana de maşini

Dacă cumva îți trece orin cap să te expui unui risc enorm depășind o coloană de mașini, atunci trebuie să-ți spunem ce poți păți din punct de vedere legal, pe lângă pericolul fizic la care te expui pe tine și pe cei dragi care se află lângă tine în mașină. Chiar dacă orașele sunt din ce în ce mai aglomerate, iar traficul auto tot mai intens, Poliția Rutieră interzice depășirea coloanelor de mașini, deoarece pericolul este unul enorm. Așadar, chiar dacă vă grăbiți să ajungeți mai repede la locul de muncă sau în altă parte, trebuie să vă gândiți la consecințe.

Unii șoferi depășesc coloana pe contrasens, la semafor sau la trecerile la nivel cu calea ferată, fără să se gândească la ce pot păți. Potrivit Codului Rutier, fapta constituie contravenție și se sancționează cu suspendarea permisului pentru 30 de zile și  amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4-5 puncte), adică între 580 de lei și 725 de lei. La fel se pedepsește și pătrunderea pe linia de tramvai sau depășirea pe contrasens pe linie continuă.

Filmare viralizată cu un șofer pedepsit

Așa, probabil, a fost sancționat și șoferul care a fost nevoit să meargă zeci de metri cu spatele, pe contrasens, după ce a încercat să depășească o coloană de mașini, însă nimeni nu l-a mai lăsat să reintre pe banda lui, astfel încât s-a trezit în față cu un TIR care venea de pe contrasens.

Șoferul mașinii de teren a fost filmat primindu-și pedeapsa din partea TIR-istului care l-a obligat să meargă cu spatele zeci de metri, iar imaginile au fost savurate de foarte mulți internauți. Mulți dintre ei au spus că șoferul mașinii de teren a primit o lecție usturătoare.

”M-a uns pe suflet filmuleţul ăsta. Data viitoare când o să vadă o coloană de maşini, poate nu o să mai creadă că este mai deştept decât toţi care aşteaptă în respectiva coloană. Felicitări celui care a filmat pentru atitudinea arătată”, a scris unul dintre comentatori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...